מזונות ומדור ילדים

  • מזונות מדין צדקה
    אבי | 11/07/2009 09:11

    יש לנו ילדה בת 16 וילד בן 10  אני מרוויח 8000 נטו ואשתי 8000 נטו,לאשתי יש חצי בית על שמה מירושה ולאחר חלוקת הרכוש יהיה לה סכום של בית שלם לרכישה ללא משכנתא האם מזונות מדין צדקה יחולו על מזנות הילדה במקרה זה ? במידה ואגש לבית המשפט, מעבר לכך מה גובה המזונות והמדור המקובלים לילד במקרה שכזה ? בתודה מראש

    • מזונות ומדור ילדים
      טו"ר אביעד אושרי | 11/07/2009 22:21

      אתה תהיה חייב לשלם מזונות גם במקרה זה. באשר לגובה המזונות, זה תלוי בהמון פרמטרים ומשתנים שלא בהכרח ניתן לצפותם מראש כמו סוג ההרכב שידון במזונות. אולם לפי מה שאתה מתאר כי יש באפשרות אשתך לקנות דירה ללא משכנתא, יתכן מאוד שלא תחוייב בתשלום מדור היות והמדור לא יעלה לה כסף.

    • מזונות והוצאות מדור כשאין שכ"ד או משכנתא - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 12/07/2009 00:14

      אבי שלום, 1. אם לאשתך יהיה בית שלם במסגרת חלוקת הרכוש, משמע שכנראה לך יש לפחות את אותו סכום, מאותה חלוקה, ובקביעת גובה המזונות יתחשבו גם בממון זה. 2. הוצאות המדור אינן רק עבור שכר דירה או משכנתא, אלא גם עבור ההוצאות הנוספות בגין המדור - ארנונה, חשמל, מים, גז, טלפון, ועד בית וכו', ולכן גם במקרה המתואר, סביר שתחוייב בהוצאות מדור (אם כי בסכום נמוך יותר). בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים