ירושה - דיני משפחה

  • ירושה
    מיכל | 09/07/2009 10:44

    סבתי (מצד אמא) נפטרה בשנת 2000 , בגיל 84. במשך 17 השנים האחרונות לחייה היא הייתה נשואה. לאחר מותה של סבתי המשיך בעלה להתגורר בדירתם. לפני כחודשיים נפטר גם בעלה. לבעל הייתה בת חורגת, וכשמתה סבתי היא לחצה על המנוח לנתק עם אימי ומשפחתה את הקשר. וכך באמת היה, מאז שנת 2000 ועד ליום מותו הוא לא היה בקשר עם אימי. גם לגבי מותו גילינו רק לפני יומיים כאשר אימי, במקרה, פגשה ברחוב מכר משותף שסיפר לה כי המנוח נפטר לפני כחודשיים. אימי היא בתה היחידה של סבתי. לסבתי לא הייתה צוואה ואימי גם לא הגישה בקשה לצו ירושה לאחר מותה של סבתי. האם לאימי יש עדיין זכויות תקפות בירושה (הדירה המשותפת)?

    • ירושה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 09/07/2009 12:42

      מיכל שלום רב. אם אני מבין נכון כאשר אימך נפטרה היא הייתה נשואה . בהעדר צוואה, מחצית מרכושה עובר לבעלה ומחצית האחרת אל ילדיה בחלקים שווים בברכה גיל שחף, עו"ד

      • ירושה- המשך
        מיכל | 10/07/2009 11:24

        תודה על תשובתל גיל. בהמשך לתשובתך, סבתי נפטרה לפני 9 שנים(זאת סבתי שנפטרה לא אימי, כפי שכתבת) ואימי היא ביתה היחידה. בהעדר צוואה, מחצית מרכושה של סבתי עבר לבעלה ומחצית עברה לאימי, שהיא בתה היחידה של סבתי. נשאלת השאלה האם אימי יכולה לדרוש את חלקה ברכוש גם 9 שנים לאחר המוות של סבתי? ואם כן, מה אליה לעשות?