חובות על ירושת מנה מהעזבון - דיני משפחה

  • דרישה לתשלום משכנתא מיורש שיורי ולא מיורשי המנה
    לילך | 05/07/2009 20:40

    אני היורשת השיורית (ראה: סמכות שיורית) של דודתי, לאחר שביקשתי מהבנק להעביר לרשותי את כספיה נוכחתי כי הם חושבים כי אני אמורה לכסות את חוב המשכנתא זאת לאחר שהועבר אליהם צו קיום צוואה המורה כי אני אינני יורשת המנה. שוחחתי איתם ונתתי את פרטי יורשות המנה, האם הבנק איננו פועל בניגוד לחוק דיני ירושה? למיטב הבנתי הזכויות כמו גם החובות על הנכס חלים על יורשי הנכס?!

    • חובות על ירושת מנה מהעזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 05/07/2009 23:56

      לילך שלום, להלן הוראות חוק הירושה, מהן עולה בבירור שעל יורש המנה לכסות את החובות הקיימים על מנתו : 51. מנה של נכס מסויים (א) ציווה המצווה נכס מסויים, יזכה בו הזוכה כמות שהיה הנכס במות המצווה. (ב) אין הזוכה זכאי לדרוש מן היורשים האחרים סילוקו של שעבוד ששועבד בו הנכס על ידי המצווה. (ג) אין הזוכה זכאי לפיצוי מן היורשים האחרים אם במות המצווה לא היה הנכס בין נכסיו. (ד) פירות הנכס ויציאותיו עד מות המצווה הם לחשבון העזבון, מאז ואילך הם לחשבונו של הזוכה, זולת אם זכה בנכס במועד מאוחר יותר. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים