ניצול של עובדת זרה- דיני משפחה

  • חשש מניצול של עובדת זרה
    סימה | 05/07/2009 02:54

    לאבי בן 87 יש עובדת זרה, היא נמצאת אצלנו כבר 3.5 שנים היא טיפלה באימי 3 שנים, לפני חצי שנה אימי נפטרה והיא התחילה לטפל באבי. רופאה פסיכוגריאטרית איבחנה שהוא סובל מדמנציה ובנוסף יש לו בעיות גופניות והוא מאוד תלוי בה רגשית ופיזית. הבעיה היא שאבי מבטיח לה כספים מעבר למה שמגיע לה, כשאנחנו מנסים למנוע זאת ממנו הוא מאוד כועס עלינו, פוחד שאם הוא לא יתן לה היא תעזוב אותו, אנחנו לא יודעים אם היא סוחטת אותו רגשית או שהוא מרגיש מחוייבות בגלל שהיא מטפלת בו יפה. מה אפשר לעשות? אנחנו לא רוצים לפטר אותה הוא כבר רגיל אליה. בעקבות כך אנו חוששים שהיא עלולה לנצל את המצב הנפשי שלו ויכולה גם להשפיע עליו לשנות את הצוואה שאימי ז"ל ואבי כתבו לפני מס' שנים, הם מורישים את רכושם לנו הילדים. האם הוא יכול לכתוב צוואה חדשה או להוסיף אותה במצבו הנוכחי? אנו חוששים שהיא אולי גם יכולה להצהיר שהיא ידועה בציבור שלו מפני שהם לבד בבית. מה עושים? מה אפשר לעשות כדי להימנע מכל התסבוכת?

    • ניצול של עובדת זרה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/07/2009 08:17

      שלום רב אין הרבה אפשרויות בשלב זה. הייתי מציע לשמור על האבחון שערכה הרופאה ובמידת הצורך לערוך אבחון נוסף על מנת שבבוא היום ניתן יהיה להציג את זה בבימ"ש ולטעון להשפעה בלתי הוגנת וכיו"ב. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר