תובענה ייצוגית

  • תביעה ייצוגית נגד אורנג
    רבקה שגיא | 10/10/2010 19:09

    שלום רב, כבר זמן רב שאני מקבלת יחס מחפיר מחברת פרטנר. הם לוקחים כסף במרמה ומעניקים שירות מזעזע. כיוון ששום נציג לא מוכן להעביר אותי לממונה עליו ואחרי שהגיעו מים עד נפש אני מעוניינת להגיש תביעה ייצוגית נגד פרטנר זאת משום שאני מכירה צרכנים נוספים שנפגעו. רציתי לשאול איזה הוכחות עליי להביא למשפט כזה? האם עליי להמציא את כל החשבוניות או שמספיקות האחרונות?כמו- כן, האם חלה התיישנות?? עד מתי אוכל לתבוע??תודה רבה, רבקה שגיא

    • תובענה ייצוגית
      עו"ד מוטי שחר | 11/10/2010 13:50

      רבקה שלום רב,בפנייתך חסרים פרטים רבים על מנת להשלים את התמונה הכללית.בטרם תפני להליכים משפטיים כאלה או אחרים, מומלץ בחום לבדוק את חוזה ההתקשרות שלך עם החברה ומסמכים אחרים עליהם חתמת.בכלליות, הליך הגשת תובענה ייצוגית אינו הליך פשוט כלל ועיקר וניהולו אינו זול.בטרם הגשת תובענה ייצוגית יש לבדוק בפנקס התובענות הייצוגיות (מצוי במנהל בתי המשפט) אם קיימת בקשה דומה. במידה ולא, על התובענה לפרט (כולל צרוף מסמכים רלוונטיים) את העובדות, הוראות הדין ועילות התביעה, את המספר המשוער של חברי הקבוצה הנפגעת, הסכום המשוער של כלל התובענה ועוד.לאחר הגשת התובענה, בית המפשט יבחן את הנושא ויאשרו ורק אם יתקיימו  3 תנאים מצטברים:1- התובענה מעוררת שאלה מהותית לכלל הקבוצה ויש אפשרות סבירה שהיא תוכרע לטובתה.2- ניהול תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה לדעתו של בית המשפט.3- עניינה של הקבוצה תנוהל ותיוצג בדרך הולמת ובתום לב לדעתו של בית המשפט.במידה ומצא בית המשפט כי התנאים האמורים התמלאו, הוא יאשר את התובענה הייצוגית.מעבר לחוקי ההתיישנות הרגילים החלים על הנושא, החוק מגדיר מספר "הטבות", כגון אישור תביעתו של אדם כחלק מקבוצה גם אם במקרה הספציפי שלו חלה כבר התיישנות.בהצלחה,עו"ד מוטי שחר