ביטול עסקה

  • ביטול עסקת רוכלות
    ג'ני | 10/10/2010 12:25

    ביצעתי עסקת רוכלות בכ. אשראי של לוויין בכף 11 אלף ש"ח בתשלומים חודשיים. לאחר 3 ימים ביקשתי לבטל כי הנציג לא הסביר פרטים רבים אודות המוצר והמוצר לא תאם את צרכי. שלחתי מכתב בדואר רשום לביטול העסקה והתראה טרם נקיטת הליכים משפטיים. הנציג חזר אליי בתירוץ של אין לו בעיה להחליף את המוצר אם אני רוצה לאחר שהבהרתי לו כי ברצוני לבטל חד וחלק הוא התנער מאחריות וניתק את הטלפון. האם היני יכולה לבטל את חיוב כ. אשראי או להמתין לחיוב הכרטיס ואז לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות.? אודה על התשובה.

    • ביטול עסקה
      עו"ד מוטי שחר | 11/10/2010 14:24

      שלום רב,הזכות לביטול עסקה הינה זכות חוקית ואינה ניתנת לביטול ע"י גחמות של עסקים כאלה ואחרים.טוב עשית במשלוח ההודעה בדואר רשום (שמרי את אישור המסירה) על כוונתך לבטל את העסקה לאחר שלושה ימים.על העוסק חלה החובה לבטל את העסקה ועליך החובה להחזיר לבעל העסק את הנכס שקיבלת, אם קיבלת (צלחת הלווין).יש לבחון את דקויות עילת הניתוק הואיל והחוק קובע כי במידה והביטוח הינו מחמת פגם או אי התאמה בין הנכס ובין הפרטים שנמסרו לצרכן, העסקה תבוטל ללא דמי ביטול כלשהם. במידה ועילת הביטול היא אחרת, ניתן לחייב את הצרכן בעלות של 5% ממחיר הנכס או 100 ש"ח הנמוך מביניהם ( במקרה שלך 100 ש"ח) וכן עד 100 ש"ח בגין עלויות התקנה.בנוסף לאמור, במידה והעוסק אינו מוכן לבטל את העסקה, את רשאית לבקש מבית המשפט פיצוי לדוגמה (עד 10,000 ש"ח) בגין זה, וזאת כל עוד ישלח לעוסק מכתב התראה ספציפי.בהצלחה,עו"ד מוטי שחר

      • שאלה בעקבות התגובה
        ג'ני | 11/10/2010 14:43

        תודה רבה על התשובה. האם הפיצוי לדוגמה, נכלל תחת תביעה קטנה או שמא מדובר כבר בתביעה בבימ"ש שלום, שמצריכה בירוקרטיה גדולה יותר? אודה על ההשלמה, ג'ני

        • ביטול עסקה - השלמה
          עו"ד מוטי שחר | 14/10/2010 21:05

          ג'ני שלום, ניתן ואף רצוי לשלב את הנושא במסגרת תביעה קטנה בשים לב למגבלות הסכומים. יש צורך להיות מדוייקים הן בניסוח מכתב ההתראה והן בניסוח כתב התביעה שיוגש (רק לאחר מכתב ההתראה וחלוף הזמן הקצוב בו). בהצלחה, עו"ד מוטי שחר