הקדמת זמן טיסה

  • הטעית צרכנים בעליל
    אריק אטיאס | 28/09/2010 13:26

    רכשנו כרטיסי טיסה מחברת התעופה קשרי תעופה לנופש עם הילדים בכרתים. בכרטיס האלקטרוני שקיבלנו צויין כפי שהיה כתוב באתר כי תאריך החזרה הוא יום שני 27.9.2010 בשעה 15:00. תכננו בהתאם לכך את הלו"ז שלנו עבור כל הפעילויות שתכננו לילדים, לרבות פעילות לילדים בבוקר יום הטיסה. בערב לפני הטיסה השאירו לנו הודעה כי הטיסה הוקדמה לשעה 12:00 ועלינו להיות מוכנים לאיסוף בשעה 09:00 בבוקר מה שלא הותיר לנו זמן לשום פעילות. התאכזבנו מאוד והילדים עוד יותר כי תכננו לבלות את הבוקר האחרון בפארק המים של המלון. בשעה שעלינו לאוטובוס עם יתר לקוחות קשרי תעופה מהמלונות הסמוכים לנו סיפרנו להם על מורת רוחנו. כל הנוסעים אמרו לנו כי הם קיבלו הודעה על שינוי המועדים שבוע לפני הטיסה הלוך לכרתים וזה אף מופיע להם בכרטיס שהם כרטסו. כפי שציינתי קודם לנו כתוב בכרטיסים שעת חזרה 15:00. מכאן אני למד כי בעת יציאתנו לכרתים ידעו כבר בחברת הנסיעות כי אין טיסה בשעה 15:00 אלא רק ב- 12:00. אך כדי להפוך את החבילה שלהם לאטרקטיבית יותר (קצת יותר ממושכת), הם נמנעו במפגיע מלעדכן אותנו פן נחפוץ לבטל את החבילה אשר התקצרה לנו ב-3 שעות פעילות בוקר. לא תהיה בעיה לאשש את ההנחה מול חברת סנדור כי בעת יציאתנו מהארץ ואף קודם לכן לא היתה טיסה חזרה לארץ בשעה 15:00. אנני סבור שיש כאן הונאה קטנה ומעצבנת במיוחד של חברת הנסיעות. האם יש לנו קייס משפטי לתבוע אותם?

    • הקדמת זמן טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/10/2010 12:45

      אריק שלום, התיאוריה שלך נשמעת הגיונית, אך היא בגדר תיאוריה ויקשה עליך להוכיח אותה (הרי ביטול העסקה היה עולה לכם כסף?). בכל מקרה, הזזת שעות טיסה במספר שעות היא נוהל שקיים בתחום ולמיטב ידיעתי ביהמ"ש אינו מחייב חברות בגינו (ככל שהחברה יידעה אתכם מראש שיש אפשרות לשינוי בשעות הטיסה). אתה יכול כמובן לנסות ולתבוע ואולי גם להצליח, אך כאמור, אני מסופק ביחס לסיכויי ההצלחה.