דירה שכורה

  • עזרה בתקלה בדירה שכורה
    ניב | 23/09/2010 17:11

    שלום. האם דיירת ששוכרת ממני דירה צריכה לשלם עבור תיקונים בדירה. כלומר, במקרה שלי , המזגן בדירה התקלקל כעבור כמעט שנתים שהיא גרה בדירה ועלות התיקון עומדת על כ 1500 ש"ח היא טוענת שאני צריך לשאת בהוצאות התיקון האם זה נכון? בנוסף היא הזמינה טכנאי ביוזמתה אולם בידיעתי שחייב אותה בעלות בדיקה של 250 ש"ח +מעמ וגם את זה היא דורשת שאני אשלם. מה אומר החוק במקרה של בית שכור האם כל נזק או קלקול צריך "ליפול" על בעל הדירה? הרי יש בלאי ואנשים גרים בבית וקורה שדברים מתקלקלים. זה אולי נכון אם זה קשור לדירה עצמה(רטיבות בקיר או סדקים וכד') אבל תיקוני מכשירים חשמליים גם? אודה להתיחסות ותגובה. תודה.

    • דירה שכורה
      שלי גרשט, עו"ד | 25/09/2010 00:18

      יש לבדוק תחילה את החוזה. אם הסדרתם שנושא של תיקונים יחול על מי מהצדדים עליו לשלמו. אם לא הסדרתם, אין חוק שמגדיר, אך בדרך כלל הנוהג הוא כי כל קלקול בדירה לרבות המוצרים שהושכרו יחד עם הדירה, בעל הדירה מחוייב לתקנם (במיוחד מזגנים). ההגיון, דייר משלם במיטב כספו בגין הדירה כולל במקרה זה המזגן, מתוך ידיעה כי המזגן תקין. אחרת אולי לא היה שוכר. לכן, להבא אם ברצונך תסדירי בחוזה שתיקונים חלים על השוכר. אך במקרה כזה, פחות אנשים ירצו לשכור את הדירה. זה חלק מלהיות בעל דירה בשכירות.

      • תגובה
        עו"ד אחד | 25/09/2010 17:48

        שלום, רוצה לחדד את התשובה שלמעלה. בוודאי שיש חוק שמגדיר את חובת התיקון בהקשר של יחסי משכיר- מושכר. ראי סעיף 7 לחוק השכירות והשאילה - חובת תיקון המושכר. בהעדר כל התייחסות בחוזה השכירות שנחתם בינכם - יחול סעיף זה.