איחור באספקת מוצר

  • סיוט ברחוב הרצל
    דוד | 22/09/2010 18:30

    היי,לפני כחודש וחצי אני וחברתי קנינו מיטה ומזרון מחנות רהיטים ברחוב הרצל בת"א.במעמד הרכישה הבהרנו למוכרת שחשוב שנקבל את המוצרים כמה שיותר מהר ואם זה אפשרי שנקבל אותם בתוך שבוע מאחר ואנחנו מתחילים לשלם שכ"ד לאחר כמה ימים, והמעבר לדירה החדשה תלוי באספקת המיטה. היא אמרה שתעשה כל מאמץ לספק לנו בתוך שבוע ואם לא אז זה יהיה בתוך שבועיים.חתמנו בלי לראות שבאותיות הקטנות כתוב שהיא יכולה לספק לנו באיחור של 40 ימי עסקים ממועד האספקה (שזה עוד חודש מהיום...).בכל אופן, לאחר שבועיים שלא קיבלנו בהם את המיטה התקשרנו לחנות (לרוב השיחות הם לא עונים, וכדי לתפוס אותם צריך להתקשר עשרות פעמים - דבר שמפריע בעבודה ומטריד באופן כללי), אותה בחורה ענתה ואמרה שכן היתה בעיה עם המזרון ושנקבל את הכל למחרת. למחרת לא קיבלנו כלום, כך עד לפני שבוע התקשרנו יום אחרי יום, ובכל יום הובטח לנו שלמחרת נקבל "בוודאות" "בהתחייבות" את המיטה והמזרון. בכל יום קיבלנו תירוץ אחר, החל מ"חברת המזרונים שלחה מזרון בגודל לא מתאים" עד ל"השליח עייף ויבוא מחר". חשוב לציין שאחרי כמה הבטחות שווא כאלו התחלתי להקליט את כל השיחות שלי עם החנות.בשבוע שלפני ראש השנה התקשרתי לחברה וסיכמתי עם אותה מוכרת (שכנראה היא גם הבעלים והמנכ"ל) שאם עד יום שני שלפני ראש השנה (ה-6.10) לא אקבל את המיטה והמזרון אני מבטל את המזרון ומקבל את כל הכסף בחזרה, במלואו (עפ"י החוזה הייתי צריך לשלם 15 אחוז דמי ביטול וכאן סיכמנו שאקבל את כל הכסף במלואו). היא הסכימה ואמרה שאין בזה כל צורך כי ברור שאקבל הכל עוד לפני. מאז קבענו כמה פעמים ימים ושעות, ובכל פעם, מחדש, המשלוח בוטל עם תירוצים שלא מהעולם הזה..אם הייתי יודע שזה יימשך ככה הייתי מבטל את ההזמנה מזמן, ואפילו משלם דמי ביטול... כשרציתי להגיע ולקחת את הכסף התקשר אלי הנגר ואמר שיוצאת לו הנשמה על כל 100 שח שהוא מרוויח, ושאני לא יכול לבטל. בסופו של דבר ב-14.10 הגיע שליח עם המיטה שקנינו, ומזרון חלופי. המוכרת אמרה שהיא עוד לא קיבלה את המזרון ושזהו מזרון חלופי, והיא מתחייבת לספק לנו את המזרון שהזמנו, (המשלוח על חשבונה) עד היום.מיותר לציין שלא קיבלנו את המזרון, ובכל פעם שהיא אומרת שתחזור אלינו היא לא חוזרת אלינו, ואנחנו צריכים להתקשר עשרות פעמים עד שתואיל בטובה לענות.עוד לא קיבלנו את המזרון, ועוגמת הנפש היא לא יתוארת. כל השיחות בשבועות האחרונים מוקלטות.אשמח לדעת מבחינה משפטית מה עלי לעשות, וכשאתבע בבית משפט לתביעות קטנות על כמה לתבוע. חשוב לציין שאת המזרון המוזמן (מזרון יקר של 2000 שח - רוב הסכום ששילמנו להם) עוד לא קיבלנו. במקומו קיבלנו מזרון סיני באיכות גרועה שבמקרה הטוב עולה 200 שח.כל החודש שמשכו אותנו בו עלה לנו בשכ"ד ששילמנו סתם בלי לגור בבית החדש, ובהמון עצבים, פלוס מס' פעמים שהגענו במיוחד כי המיטה היתה צריכה להגיע, והמשלוח בוטל ברגע האחרון.מה עושים??? תודה!

    • איחור באספקת מוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/09/2010 19:42

      ערב טוב דוד, לא הבנתי האם חלפו כבר 40 ימי עסקים מעת ההזמנה. אם הם לא חלפו, תהיה לכם בעיה לבסס על הנסיבות שתיארת תביעה (ההתנהלות של בעלת החנות שערורייתית - אך ספק אם תוכלו לזכות בגינה בפיצוי משמעותי).