תביעה נגד מוסך

  • מוסך שגרם יותר נזק מתועלת
    עידו | 21/09/2010 08:57

    אז ככה זה יהיה קצת ארוך אבל אתם תבינו הכל בינואר קניתי בלנו, הרכב היה צריך טיפול גדול החלפת פעמוני ציריה ( תיתוקים בזמן בפניה בלבד) , נזילה ממערכת הקירור, ונזילה מהמפלג (שעדיין לא טיפלתי בה) התייעצתי פה בפורום על מכון רדיאטורים כדי להגיע למישהו טוב שימצא את מקור הנזילה , המליצו לי על בני רדיאטורים : http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A8%D7%99%D7%9D הגעתי לבני רדיאטורים, מבדיקה שהוא עשה בחפיף, ואפילו לא בדק בלחץ, הוא החליט שצריך להחליף רדיאטור, והוא הבטיח שהתקלה תסודר, החלפתי רדיאטור חדש, עדייין הייתה נזילה, הוא בדק בלחץ מים ולא מצא נזילה, הגעתי אליו עוד מספר פעמים , והוא לא מצא זכר לנזילה בדקתי שוב למה הרדיאטור נוזל לי , ומבדיקה ראיתי שהמשאבת מים בלויה ונוזלת, http://www.carsforum.co.il/vb/showth...9E%D7%99%D7%9D החלפתי במוסך שאבא של חבר טוב המליץ לי , כי אני לא מכיר מוסכים. הגעתי למוסך, ביקשתי ממנו להחליף לי אטם מכסה שסתומים (הזעה), משאבת מים, פעמוני ציריה, טימינג (אם כבר מחליפים משאבה אז על הדרך טימינג), ערכתי עם הבוחן של המוסך בדיקה מקיפה על כל הרכב בדק איתי והראה לי מה צריך להחליף ולמה , והוא המליץ לי על טיפול מקיף לרכב , שכולל שמנים, פילטרים ופילטר לדלק, תפוחי הגה, גומיות לכל הציריות והסכמתי, לאחר הטיפול אצלו , שמסרו לי את הרכב בסוף היום שישי בצהריים , התחילו נקישות בזמן האצה, http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A8%D7%A2%D7%A9 והנזילה נמשכה, הגעתי שבועיים אחרי זה למוסך )לאחר תיאום עם המנהל), הבוחן עשה איתי סיבוב, המנהל שמע את הנקישה ניסו לפתור אך לא מצאו , המנהל הודיע לי רשמית שהבעיה בתושבות בוודאות וזה ייפתר, החלפתי תושבות ואותה תופעה, הם שמו לי משולש על חשבונם, הבעיה לא נפתרה, אז הם החזירו לי את המשולש הישן. חזרתי אליהם יום שישי הזה, ב 8 בבוקר אמרתי להם שיש נזילה שלא הייתה, העלו את הרכב על הליפט והתגלתה נזילה מהמדחס (כתוצאה מהחלפת רצועת טימינג לקויה), המוסך לא הסכים לטפל בי, טוען שרכבים בשנתון שלי - 98 אמורים לבזבז מים ולאכול שמן, אמר שבדק, ולא בדק - הייתי לידו, התגלתה נזילת זרחן מהמדחס (כתוצאה מהחלפה לקויה של טיימינג) הוריד אותי מהליפט ורמז לי יפה ללכת משם ולא הקשיב בכלל למה שמדברים איתו. יש קבלה על הטיפל הגדול שכלל : טימינג, פעמוני ציריות, גומיות לציריה , משאבת מים, אטם מכסה שסטומים, תפוחי הגה על התושבות הוא לא נתן לי קבלה והמציא לי תירוצים. כדאי להגיש תביעה ?להתלונן ? מה אתם מציעים?יש לי הקלטה של המוסך מגרש אותי ושל המנהל שהודה שהכל תקין

    • תביעה נגד מוסך
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/09/2010 13:40

      עידו שלום, ניתן להגיש תביעה, ואולם, על מנת לזכות בה תידרש לשכנע את ביהמ"ש שנגרם לך נזק עקב טיפול רשלני של צוות המוסך. לכן, מומלץ לתמוך את התביעה בחוות דעת של בעל מקצוע שתעיד שאכן נגרם לרכב נזק כתוצאה מטיפול רשלני. חג שמח.