מוזמנת להכנס ולהמתין לאפי

  • אובדת עצות בעקבות השביתה
    יעל | 26/08/2010 23:43

    הוגשה נגדי תביעה והתבקשתי להגיש כתב הגנה לבימ"ש לתביעות קטנות בחיפה עד 30.6.10. בזמן כתיבת כתב ההגנה התייעצתי עם אימה של חברתי מימי הצבא, שהיא עו"ד במקצועה. ביום 30.6 הגעתי לביהמ"ש (יש לי אפילו את הקבלה של החניון של ביהמ"ש) ונמסר לי כי בעקבות שביתת המזכירויות לא ניתן להגיש חומר. הובטח לי ע"י העו"ד שתעדכן אותי ברגע שהשביתה תסתיים כדי שאוכל להגיש את החומר במהרה, כדי שלא יינתן פסק דין. ידעתי מראש כי מערכת ביה"מש יוצאת לפגרה ב 16.7 עד 31.8 וכאשר נכנסתי לבדוק באתר האם ניתן יהיה להגיש את החומר כבר ב 31.8, גיליתי לתדהמתי שהשביתה הסתיימה ב 11.7 ולא נודע לי על כך, והחומר עדיין אצלי. מה קורה במצב כזה? מה אני עושה? האם ניתן יהיה להגיש את החומר בכל זאת?

    • מוזמנת להכנס ולהמתין לאפי
      מישהו | 27/08/2010 09:53

      בוקר טוב, אין סיבה להלחץ, הגישי בדחיפות את המסמכים בצירוף מכתב מקדים קצר וענייני לסיבת העיכוב. גם במקרה הכי גרוע( במידה ויינתן פסק דין בהעדר) תוכלי להגיש בקשה לדיון חוזר בשל הנסיבות שציינת וישנו סיכוי לא רע שהוא ייתקבל. אבל חבל על הזמן ,לשלוח בדחיפות את כתב ההגנה. שבת שלום

      • כתב הגנה
        שלי גרשט, עו"ד | 28/08/2010 19:29

        בדקי אם ניתן פס"ד בהעדר, אם לא הגישי בהקדם את המסמכים. בדקי עד מתי היית אמורה להגיש, ימי השביתה לא באים במניין הימים לספירה. אל תחכי שיינתן פס"ד ואז תנסי לבטל כי לרב תצטרכי לשלם הוצאות.

        • שלי
          יעל | 29/08/2010 01:03

          את כתב התביעה קיבלתי ב 15.6 והייתי אמורה להגישו עד 30.6. אני יודעת שהמזכירויות שבתו עד 11.7 וב 16.7 יצאו לפגרה. אם ימי השביתה לא באים במניין הימים לספירה, משמע שאין איחור?

          • נכון
            שלי גרשט, עו"ד | 29/08/2010 17:34

            בכל מקרה תבדקי שלא ניתן פס"ד, קשה לי להאמין

            • איחור בהגשת כתב הגנה
              עו"ד אפי אהרונוב | 31/08/2010 16:18

              יעל שלום, יש להקפיד על הגשת כתבי הטענות בזמן ובאחריותך לוודא שאינך חורגת ממסגרת הזמן. מכל מקום, ככל שלא ניתן פס"ד תוכלי להגיש את כתב ההגנה באיחור ובד"כ בתי המשפט מקבלים כתבי טענות גם באיחור (אם כי כדאי לצרף אליו הסבר על האיחור). היה וכבר ניתן פס"ד, תיאלצי לבקש את ביטולו ובמדה שתצליחי בכך ככל הנראה תחוייבי בהוצאות.