תוספת

  • חוב ארנונה
    סיון | 17/08/2010 10:03

    בשנת 2004 התגוררתי עם שותפים בדירה שכורה. לבקשת בעל הבית הודענו על כך לעירייה. כמו כן, שילמנו את הארנונה לאותה שנה. ביציאה מהדירה , לאחר שנה, שכחנו לדווח על כך. לפני כשנה הגיעה התרעה לבית הורי על חוב בסל 4,300 ש"ח בדירה זו לשנת 2008. פניתי למשכיר ושלחתי לו העתק ממכתב ההתרעה. הוא מסר, בעל פה, ש"כמובן שאני לא קשורה לחוב הזה ושהוא יבדוק מה הוא יכול לעשות". לפני 3 חודשים הגיעה להורי הודעה על פתיחת הליכים בהוצל"פ בשל החוב הנ"ל (החוב גדל ל- 5,300 ש"ח). שוב פניתי לבעל הבית שמסר שלא טיפל בעניין ושלח לי חוזים ומכתבים המבהירים שלא גרתי בדירה בתקופה הנ"ל. בעירייה מסרו לי שכיוון שההודעה הגיעה באיחור אני עדיין מחויבת לשלם. פניה נוספת לבעל הבית זכתה לתגובה: "מוסרית את צודקת וזה לא החוב שלך, אבל אני לא מתכוון לשלם או להתחיל לחפש את הדיירים שגרו במקום בתקופת החוב". הבנתי שיש אפשרות לתבוע אותו בתביעות קטנות. מה הסיכוי של תביעה כזו? מה לציין בכתב התביעה? איזה סכום לתבוע (בהתחשב בכך שנאלצי לפנות מס' פעמים לעירייה ולהוצל"פ)? האם ישנם פסקי דין קודמים שעשויים לסייע?

    • תוספת
      סיון | 17/08/2010 10:34

      שכחתי לציין שבמקביל התחלתי לשלם את החוב בהוצל"פ בהסדר תשלומים.

      • חיוב בארנונה
        עו"ד אפי אהרונוב | 18/08/2010 13:05

        סיון שלום, בנסיבות שתיארת ניתן לתבוע את המשכיר ולדרוש החזר מלא. ואולם, כיון שיש לך חלק בהיווצרות החיובים (בכך שלא דאגת לדווח לעיריה על עזיבת המושכר ועל העברת החשבון לגורם אחר) יש להניח שאף במדה ותזכי בתביעה, לא תקבלי החזר מלא. שיהיה בהצלחה.