הוצאה לפועל - מימוש רכב שלא רשום על שם החייב

  • עיקול רכב אשר לא רשום על שם החייב
    דן | 11/02/2009 13:54

    שאלה, במהלך דיון משפטי אשר בו היו תובע (אב - יצחק) כנגד הנתבעים (אב וביתו - יעקב ודינה) דינה נכנסה ג"כ כנתבעת לתיק היות ויעקב רשם את רכבו על שמה (אל אף שאין לה רשיון) במטרה להכביד על יכולת מימוש פסק הדין. בפס"ק סופי שניתן החליטה השופטת להוציא את דינה מהתביעה היות והסתבר לה כי הרכב נרשם על שמה רק בכדי להכביד/לעצור את יכולת מימוש פס"ד אך ברור שהרכב שייך לאביה (יעקב) *ממש כך כתוב בפסק הדין. כרגע הרכב מעוקל במשרד הרישוי אך עדיין רשום על שם הבת (דינה) האם ניתן לפעול בעניין? אולי השופטת גרמה לכך שקשה לפועל כנגד הרכב אך ברור שהיא לא התכוונה לכך, מה ניתן לעשות? זה נתון לשיקולו של הרשם?

    • הוצאה לפועל - מימוש רכב שלא רשום על שם החייב
      עו"ד שווץ איתן | 12/02/2009 18:43

      ניתן לבקש במסגרת הליכי הוצאה לפועל לתפוס את הרכב לצורך מכירתו, למרות שהוא לא רשום על שם החייב, על יסוד פסק הדין שקבע כי החייב הוא הבעלים של הרכב וכי החייב הוא זה שנוהג ברכב "מנהג בעלים".

      • תפיסת רכב
        ירון-מעקל | 15/04/2009 14:42

        מנסיוני אם מדובר ברכב חדיש או בעל ערך כדאי יותר לעורך הדין לבקש תפיסה במסגרת כינוס נכסים. בצוע התפיסה במסגרת הליך זה יותר קל ואינו מעורר ויכוח או קשיים על בעל התפקיד(קבלן הוצל"פ). כמו כן התפיסה במסגרת זו מבטיחה לרוב שההוצאה לא יכבידו על הזוכה.