תשובה

  • לעו"ד משה שרגא קנס מבית המשפט לתעבורה מ1995
    שלום | 01/02/2009 12:54

    1. האם אין חוק התיישנות? 2. בשנת 2000 לא חידשו לי את הרישיון עקב אי תשלום קנסות והפנו אותי לבית המשפט ממשרד הרישוי כשהגעתי לבית המשפט שבו נשפטתי אז אמרו לי שלפי תעודת הזהות שלי שאין לי חוב וכשחזרתי למשרד הרישוי אמרו לי שאצלם אין את מספר התיק רק שאני חייב קנס הזנחתי את זה ונסעתי לחו"ל מסתבר שב2004 שהסתיימה לה האגרה של הרישיון שלי שלחו לי לבית מכתב לחידוש הרישיון בהתנייה לתשלום הקנס רק שעכשיו הם ציינו את מספר התיק (מצאו אותו) כל השנים האלו אני בחו"ל מה אני יכול לעשות על מנת לסגור את התיק? אין בכוונתי לשלם את כל הריבית המצטברת אני רוצה לשלם רק את הקנס המקורי עקב זאת שניסיתי בעבר לשלם את הקנס מה גם שעקב זאת שלא שילמתי את הקנס לא יכולתי לחדש את הרישיון נהיגה ואיבדתי אותו שוב בגלל שלא קיבלתי את המכתב עקב שהות בחו"ל מה הדבר הנכון שעלי לעשות? רב תודות שלום. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות קנסות תעבורה

    • תשובה
      עו"ד משה שרגא | 01/02/2009 20:54

      העונש בפס"ד פלילי מתיישן לאחר תקופה הקבועה בחוק ובתנאים הקבועים בחוק. אתה יכול לבדוק אילו פעילויות אכיפה בוצעו. אם לא בוצעו בתפקופה של שלוש שנים ניתן לעתור להתיישנות העונש.

      • התיישנות עבירות תעבורה
        ויסאם חסן, עו"ד | 04/02/2009 01:02

        עיבורת תעבורה מסווגות כעבירות עוון על אף אופיין, על כן התיישנות העונש בגין עבירות מסוג זה הינה של 10 שנים.. כמובן אם במהלך תקופה זו ננקטו פעולות גבייה (כגון משלוח מכתבי דרישה וכו...)אז אין העונש מתיישן בנסיבות הענייןץ כאן להציין כי עפ"י תקנות סדר הדין הפלילי די לה למדינה להראות כי נשלחו מכתבי דרישה על מנת להוכיח כי ננקטו פעולות גבייה, כלומר אין על המדינה להוכיח את עצם המסירה הדבר בעגה המשפטית נקרא חזקת מסירה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה