שאלה על פס"ד חלוט וביטולו עי אותו שופט.

  • שאלה על פס"ד חלוט וביטולו עי אותו שופט.
    יולי | 07/05/2024 07:10

    הי,

     אומנם אני הצד הזוכה במשפט.אבל רציתי לדעת אם שופט שנתן פס"ד והוא חלוט יכול אחרי שנתיים להתעלם ממנו כלומר כבר לא לחייב את הנתבע?

    שופט לעיניני דיירים ( מפקח על המקרקעין) נתן פס"ד לטובתי. הנתבע לא עשה דבר שנתיים ולכן ניסיתי להוציא תביעה על ביזיון בימ"ש

    אני פועלת ללא עו"ד כי מדובר בדיני נזיקין.נזילה.

    התביעה שוב התנהלה אצל אותו שופט שלא ממש רצה להפעיל את פקודת הביזיון .מה גם שהנתבע לאורך כל הדרך אדיש לא  מופיע לדיונים.

    לבסוף בדיון שרק אני הופעתי ביקש שאני אתקן ואז יחייב את הנתבע בכסף..

    אבל גם בעל מקצוע לא היה ניתן להכניס לדירת הנתסע כי ידע שיצטרך לשלם.

    אז בא בעל מקצוע חאפר עשה קופון עליי. בעיקרון איפשר השופט להביא משטרה.

    בעל מקצוע לא עשה בדיקה וסגר עם השכן שיהיה בסדר. ממני גבה את הכסף והפיל את התיקון לכאורה על הוועד.לקח לי את הכסף בלי שום בדיקה. חשוב שיבדוק כדי שיהיה ברור מה צריך לתקן ומה עלויות התיקון ולא מי אשם הוועד או הדייר על הנזילה.

    בדיון נוסף, לא רק שהשופט הסתכל על השורה התחתונה בדו"ח של בעל המקצוע שקבע כי יש פיצוץ בצינור. האומנם? הרי כל המשפט על זה שיש צינור בדירה מעליי שגורם לרטיבות בדירתי.

    ולמרות שכתבתי לשופט  בהתחלה שהבעל מקצוע התרשל ללא ידע (ביקש ממני שאעזור לו לכתוב דו"ח לבימ"ש כמובן שסירבתי) ולא עשה בדיקה בכלל בדירות.

    השופו החליט לפתע הפוך את העניין ואמר לי שפיצוץ בצינור ויש לפנות לוועד שיתקן בעצם .

    ויתר על הפס"ד החלוט.בו קבע שעל הנתבע לתקן.

    אפשרי?

    כעת גם הוועד לא תיקן ולא הביא בעל מקצוע לדירתי אז תבעתי את הוועד ויש דיון..

    ( השופט השאיר לי את הזכות לתבוע את הוועד אם לא יביא בעל מקצוע לתיקון)

    חשוה לציין שהשופט לא מינה מטעמו בעל מקצוע נטרלי. הוא כן ניסה השכן סירב לשלם ואז חייב אותו וכשלא עשה ולא הביא הוכחות נתן פס"ד.

    יכל לכאורה לומר לי לשלם על בעל המקצוע הניטרלי מטעמו.