הערמת קשיים במציאת דייר חלופי

  • יציאה מחוזה שכירות לפני תום התקופה
    הדס | 18/08/2009 21:44

    שלום. ברצוני לעזוב את הדירה שאני שוכרת יחד עם שותף נוסף. החוזה שלי הוא מול בעל הדירה ולא כולל את השותף השני (לכל אחד מאתנו יש הסכם נפרד). בחוזה יש סעיף יציאה לפיו עליי להודיע חודשיים מראש על עזיבת הדירה ולהמציא לבעל הדירה דייר חלופי לשביעות רצונו ובהסכמתו. בראשית חודש יוני הודעתי לבעל הדירה טלפונית על עזיבתי בחודש אוגוסט. בעל הדירה התנה את העזיבה בכך שיימצא שוכר לשביעות רצונו של השותף הנשאר. מאז תחילת יולי הראיתי את הדירה לשוכרים חלופייים אך השותף הנשאר לא קיבל אף אחד מהם למגורים. בשלב מסויים התחלתי לחשוד שהדבר נעשה בזדון בשל סכסוך שהתגלע בינינו (שנסוב בין היתר על תאריך היציאה ועל סיכומים כביכול שלטענת השותף הפרתי). פניתי לבעל הבית בבקשה לשחרר אותי מהחוזה ללא דייר חלופי, באומרי שהשותף יוכל בקלות למצוא שוכר אם רק ירצה (מעל 20 אנשים ראו את הדירה והביעו רצון לגור בה). בעל הבית הציע הסכם שמחייב אותי לעזוב את הדירה אך להמשיך לשלם שכר דירה עבור חודש נוסף. סירבתי להסכם הזה מכיון שאני יודעת שיכול להמצא דייר במקומי בימים אחדים ואין צורך לחכות חודש. כעת אני לא גרה יותר בדירה אך ממשיכה לשלם שכר דירה. בעל הבית הודיע לי שימשיך לגבות את הצ'קים שלי ושאם ידרש לכך יתבע אותי בבית משפט. מה באפשרותי לעשות? תודה

    • הערמת קשיים במציאת דייר חלופי
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2009 09:40

      בוקר טוב הדס, לדעתי כדאי להקדים תרופה למכה באופן הבא: לשלוח מכתב לבעל הבית, רצוי באמצעות עו"ד, לפרט את מהלך העניינים, לציין שהתנהלות זו מהווה שימוש בזכות חוזית שלא בתום-לב ולדרוש השבת הצ'קים לאלתר תוך זמן קצוב ולציין שבאם בעל הבית לא יעשה כן תפני לערכאה שיפוטית ותתבעי גם הוצאות בגיל ההתנהלות חסרת תום הלב וכן הוצאות נוספות. באם המצב לא ישתנה במסגרת הזמן שתקצבי - להגיש תביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה ושאלות נוספות
        הדס | 19/08/2009 10:13

        תודה על תשובתך. האם הסעיף בחוזה המציין שעליי להודיע לכל הצדדים חודשיים לפני מועד העזיבה (בלשון זו) מחייב הודעה בכתב, או שהודעה טלפונית מספיקה? לא ניתן להוכיח זאת אבל אני אכן הודעתי לבעל הבית חודשיים מראש, גם אם אינו זוכר זאת במדויק. מה צריך להיות סדר הגודל של מסגרת הזמן שאקבע להשבת הצ'קים? האם אוכל לקבוע עשרה ימים? אזכיר שאיני גרה בדירה יותר.. האם אוכל להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות במקרה הצורך? תודה, הדס

        • הודעה על סיום חוזה
          עו"ד אפי אהרונוב | 21/08/2009 00:18

          ערב טוב הדס, באם לא נקבע בחוזה אחרת ניתן להסתפק בהודעה בע"פ, אם כי כמובן שבמסגרת הליך משפטי תיאלצי לשכנע את ביהמ"ש שאכן הודעת ושגרסתך נכונה (בעל דינך יטען מן הסתם אחרת). מסגרת זמן של שבוע עד עשרה ימים מקובלת. תוכלי לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות לצורך התביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים