סעיף 14 לחוק המתווכים

  • מתווך שנפטר- זכאות לדמי תיווך
    עזרא | 18/08/2009 11:36

    מתווך בעל רישיון משך שנים רבות החתים בשנת 2006 לקוח על כתב הזמנת שירותי תווך בקשר עם מכירת נכס. המתווך הכיר בין המוכר לקונה אשר החלו בניהול מו"מ. לימים, בתחילת 2007 חלה המתווך ובהמשך נפטר. עסקת רכישת הנכס נחתמה בסוף 2007. המתווך, מפאת מחלתו, לא שילם את אגרת רישיון התיווך לשנת 2007. האם בנסיבות הללו זכאי המתווך לדמי התיווך, כאשר מצד אחד- אין מחלוקת שהוא החתים את לקוחו על כתב התחייבות וכי הוא היה הגורם היעיל בהתקשרות אך מצד שני- הוא לא שילם את אגרת הרישיון לשנת 2007. האם יש סעיף בחוק או פסק דין שתומך בדרישת המתווך (אלמנתו) לדמי תיווך ?

    • סעיף 14 לחוק המתווכים
      קובי בני, עו"ד | 18/08/2009 14:40

      עלפי סעיף 14 לחוק המתווכים- מתווך זכאי לדמי תיווך אם בעת שעסק בתיווך הוא היה בעל רישיון. כפי העולה מדברייך, בעלך המנוח עסק בתיווך בשנת 2006 ובאות העת היה בעל רישיון תיווך - זו התקופה שבה החתים את הלקוח על הזמנת השירות והתקופה בה הפגיש בין הצדדים לפיכך הוא זכאי לדמי התיווך אף אם ההסכם נחתם רק בשנת 2007 אשר באותה העת לא שילם את אגרת התיווך עקב מחלתו. לפיכל הוא זכאי לדמי התיווך ויורשיו על פי דיו זכאים לו היות שהם באים בנעליו בהצלחה ***צונזר ע"י מערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***