חידוש אופציה

  • האם המכתב מחייב ?
    דב | 14/08/2009 06:53

    אני מתגורר מספר שנים בשכירות באותה דירה . היה לי חוזה בן שנתיים,כאשר השנה האחרונה הייתה תקופת האופציה אשר ניצלתי אותה .קיבלתי מכתב מבעלת הדירה שתקופת השכירות מסתיימת באוקטובר , ובמידה שארצה להמשיך ולגור בדירה ,עלי להסכים למחיר החדש (גבוה יותר) ולאשר את המכתב שלה . אישרת את מכתבה וכתבתי לה שאני מסכים לתנאים החדשים . שלחתי לה מייל שהיא ענתה לי וכן שלחתי לה מכתב רשום (ברשותי אישור מסירה). טרם חתמנו על החוזה החדש . האם המכתב שהיא שלחה לי מחייב אותה או שהיא יכולה להודיע לי היום כי ברצונה להעלות לי עוד יותר את המחיר , מעבר למה שכתבה במכתבה ? תודה דב

    • חידוש אופציה
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2009 10:23

      בוקר טוב דב, באם החוזה קובע שחידוש האופציה יעשה בהודעה בכתב, הרי שברגע שנתת לה הודעה על קבלתך את הצעתה מימשת את האופציה. בכל מקרה, אם היא תחליט להעלות שוב את המחיר היא תתנהל שלא בתום לב וסביר להניח שהיא תתקשה עד מאוד 'להעביר' התנהלות כזאת בבית משפט. כדאי לזכור, שלעתים משכירי דירות מתנהלים שלא בהתאם לדין ו/או סבירות משפטית כך שהיא יכולה להציב בפניך דרישות שונות ולהקשות עליך וגם אם בסופו של דבר בבית משפט ידך תהיה על העליונה, תיאלץ לעבור לפני זה מסכת של אי נעימויות וקשיים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים