אי חידוש אופציה לשכירות

  • הארכת חוזה שכירות
    מאיה | 13/08/2009 22:55

    שלום רב, אני שוכרת את אותה דירה כבר 4 שנים וכל שנה אני מודיעה למשכיר בע"פ שאני רוצה להאריך ואנו חותמים על טופס הארכת חוזה שכירות דירה. בטופס זה ישנו סעיף האומר "חודשיים לפני מועד סיום השכירות, יודיע השוכר למשכיר בכתב אם ברצונו להאריך השכירות בשנה נוספת. הודיע השוכר על רצונו בהארכה, יגיעו הצדדים להסכמה באשר לגובה השכירות. לא הגיעו הצדדים להסכמה, תבוא תקופת החוזה לסיומה..." 3 חודשים לפני מועד תום השכירות דברתי עם המשכיר על ההארכה והוא אמר בסדר אבל הוא מעלה את שכר הדירה בעור 25% ממה שאני משלמת היום. אני בקשתי ממנו להיפגש כדי לדבר לנהל משא ומתן ולסגור. היום שבוע לאחר שיחתנו האחרונה הוא התקשר והודיע לי שהוא לא מחדש את החוזה ועלי לפנות את המושכר. שאלותי הן: 1. האם הסעיף הרשום בטופס הארכה נותן לי אופציה לשנה נוספת ורק נשאר לדון בעלות השכירות? 2. האם המשכיר יכול לחזור בו ולשנות את דעתו לאחר שכבר נתן את הסכמתו להארכת השכירות?

    • אי חידוש אופציה לשכירות
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/08/2009 00:06

      ערב טוב מאיה, 1. לפי פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בחיפה משכיר יכול להודיע לשוכר על הפסקת האופציה לשכירת הדירה לשנה נוספת ובתנאי שההודעה תיעשה זמן סביר מראש. 2. כיון שלא סגרתם את העניין הרי שלא נחתם חוזה לגבי השנה הנוספת והוא רשאי לסגת. גם אם היה סיכום בע"פ, בהנחה שבשנים הקודמות חתמתם על חוזה בכתב מדי שנה הרי שגם כעת כל עוד לא עשיתם זאת אין למשכיר מחוייבות כלפיך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים