ביטול חוזה והבאת שוכר חלופי

  • בעל דירה שמעלה את דמי השכירות
    איתי | 28/07/2009 22:18

    שלום השאלה שלי כזו. חתמתי חוזה עם בעל דירה לשנת שכירות (חוזה שכירות בלתי מוגנת). כיום לאחר 7 חודשים אני מעוניין לצאת .העניין הוא שאני מעוניין להכניס שוכר באותם תנאים שאני נכנסתי . בעל הדירה לעומת זאת , העלה את המחיר ב250 שקלים ואף אינו כולל חובות שהיו לו בחוזה ( ששכר הדירה יכלול תשלום ארנונה ומים) . הסעיף היחיד המופיע בחוזה לגבי יציאה מוקדמת הוא "השוכר יוכל לסיים את חוזה השכירות בכל מועד שיחפוץ ובלבד שיודיע למשכיר חודש לפני מועד עזיבת הדירה" . שוכרים רבים שראו את הדירה, נרתעו מהמחיר שהיה נראה להם גבוה ושאלתי היא, האם בעל הדירה רשאי להעלות את המחיר או שהוא מחויב להשכיר באותם תנאים שאני שכרתי ממנו את הדירה? ( אני מעוניין לצאת בדחיפות מהדירה בעוד שבעל הדירה יודע שיש לו חודש קדימה שהוא יכול "לשחק" עם המחיר) .במידה והוא אכן נוהג שלא כשורה , האם כדאי ונכון לעזוב באופן מיידי ולבטל לו את הצק על החודש הבא. ( הסכום שבצ'ק חלקו על תקופה שבתוך אותו חודש שעליו אני צריך להתריע מראש , תקופה בה אני כבר לא אשהה בדירה, וחלקו על תקופה שהיא מעבר לחודש ההתרעה ) תודה לכל מי שיגיב.

    • ביטול חוזה והבאת שוכר חלופי
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/07/2009 23:26

      ערב טוב איתי, בסעיף החוזה שצוטט על-ידך נכתב שאתה רשאי לעזוב בהתראה של חודש מבלי לדאוג לשוכר חלופי. על סמך מה אתה סבור שעליך לדאוג לשוכר חלופי? בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • השאלה שלי היא לגבי הזכות שלו להשכיר
        איתי | 29/07/2009 08:54

        את הדירה במחיר גבוה יותר ממה שאני שכרתי אותה . אין לנו ויכוח על כך שהוא זה שצריך להביא את השוכר. אני פשוט צריך גם כך לעזוב את הדירה ואני מעוניין שישכיר את הדירה באותם תנאים ומחיר שאני שכרתי ממנו , כך שייקל עליו למצוא שוכר וכך לא אצטרך לשלם על כל החודש( החודש של ההתראה ). תודה

        • העלאת שכ"ד לשוכר חלופי
          עו"ד אפי אהרונוב | 29/07/2009 09:37

          בוקר טוב איתי, אם כך, אני מתקשה למצוא פסול בהתנהלות המשכיר. זכותו לחפש שוכר חדש תמורת שכ"ד גבוה יותר גם תקופת ההתראה מראש שניתנה לך אינה ארוכה במיוחד. אמנם על המשכיר לקיים את זכויותיו בתום-לב, אך אני לא חושב שאופן התנהלות שכזה מגיע לכדי התנהלות שאינה בתום לב כל עוד מדובר רק בחודש אחד אליו התחייבת בחוזה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • לעו"ד אפי המון תודה על התגובות  לת
            איתי | 29/07/2009 11:01