הודעה מוקדמת על סיום שכירות

  • דחוף לגבי סעיף בחוזה סטנדרטי
    ענת | 21/06/2009 15:53

    אני שוכרת דירה,חתמתי על חוזה שכירות סטנדרטי (האפור שקונים בסטימצקי)בנספח א' הוסיפה בעלת הנכס שהדיירת מתחייבת להודיע חודשיים מראש על עזיבה מוקדמת.הודעתי לה בכתב שברצוני לעזוב היא ביקשה שאמצא מחליף המקובל עליה, במכתב ציינתי שאני מעוניינת לעזור ומתחייבת למצוא דייר חלופי המקובל עליה או לחילופין לראות הודעה זאת כהודעה מוקדמת חודשיים מראש ע"פ הסעיף בחוזה. בעלת הנכס טוענת שזה לא תקף אם אני לא מוצאת דייר חלופי, מי צודק? האם אני יכולה לעזוב חודשיים לאחר הודעתי גם ללא דייר חלופי(יש לציין שמאוד קשה למצוא דייר כי היא לא מוכנה להוריד מחירים למרות שכולם בדירות דומות בשכונה הוזילו משמעותית).

    • הודעה מוקדמת על סיום שכירות
      עו"ד חרמון רוני | 21/06/2009 17:33

      ענת שלום קשה לתת תשובה ברורה ללא עיון בהוראות החוזה שכן את מציינתצ שרק בנספח א' לחוזה הוסף התנאי של הודעה מוקדמת חודשיים מראש. כעיקרון, אם רשום בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, כי למרות תק' השכירות הקבועה בהסכם, ניתנת לשוכר האפשרות לסיים את השכירות לפני כן וזאת במתן הודעה מוקדמת בת 60 יום, ללא כל איזכור ו/או התנייה של מציאת שוכר חלופי, אזי הודעתך מספיקה. אך כפי שציינתי, רצוי "שעיניים מקצועיות" ייבחנו את ההסכם והנספח לו.