תשובה

  • חשבון מים מופרז עקב נזילה
    שלושה שותפים | 17/04/2009 12:23

    אני ושתי שותפות שכרנו דירה בתל אביב. בחודשים האחרונים לשכירות היתה נזילה בצנרת בשירותים. דיווחנו למשכירים על הבעיה ואף הראינו אותה אך הם אמרו שזה לא נראה להם דחוף לטיפול ולא טיפלו בבעיה. עקב הנזילה קיבלנו חשבון מים מופרז של 700 ש"ח (חשבון מים רגיל שלנו היה 200 ש"ח) אך שילמנו אותו. כעת חצי שנה אחרי פנו אלינו המשכירים בדרישה לשלם חשבון מים נוסף של 500 ש"ח ששייך לתקופת השכירות שלנו. שאלתי היא: - האם באחריותנו לשלם סכום זה שכן טיפול בנזילה ובנזקיה היא באחריותם? (יש לציין שהנזילה היתה עקב בלאי רגיל). - המשכירים מאיימים לפנות לטיפול משפטי. אם יעשו כן, מה המשמעויות של הנושא מבחינתינו? האם ייתכן שנצטרך לשלם סכום גדול משמעותית? האם נזדקק לעו"ד או שמדובר רק בתביעות קטנות? האם בבית דין לתביעות קטנות הם יוכלו לתבוע אותנו גם על שכר טרחת עו"ד וכו'? (בקיצור כמה אנחנו עלולים להסתבך מהעניין :) תודה!

    • תשובה
      קובי | 17/04/2009 12:49

      שלום, אם הכן הנזילה מהצנרת בקיר, המשכיר אמור היה לתקן זאת ועל חשבונו,, אתה מציין כי הנזילה עקב בלאי רגיל, האם הנזילה לא מהצינור בקיר אלה מה שקשור בניאגרה ואביזריו? אם כן הדבר, אתם צריכים לתקן זאת ועל חשבונכם. תודה