דיני חוזים - מימוש אופציה

  • תקופת האופציה בחוזה שכירות
    אסף | 15/04/2009 15:07

    שלום הננו שוכרים דירה ואנו נמצאים בסוף התקופה הראשונה של החוזה(השנה הראשונה) ולפני תקופת האופציה (לשנה נוספת). כאשר הגענו למשכירים על מנת להעביר להם את התשלום במזומן כמו כל חודש, הודיעו לי שאם ברצוני לממש את האופציה עלי להוסיף להם עוד 500 שח לתשלום שהוסכם בינינו 3500(זהו שכ"ד הנוכחי), על מנת לממש את האופציה. בחוזה רשום שהאופציה היא של השוכר והשכר ישאר זהה, כלומר 3500 שח. (לטענתם זהו שכר נמוך והם לא ידעו שיש לנו אופציה בשכר זהה). מכאן לאחר שדיברנו איתם שוב הם הבינו שעשו טעות בחוזה ובררו אצל עו"ד שזה השכר שאנו , המשכירים, צריכים לשלם להם למרות שזה לא מה שהם התכוונו בחוזה מלכתחילה.המשכירים החליטו שלא משנה מה יקרה אנו צריכים לעזוב את הדירה בסוף תקופת האופציה. בשיחה עמם הצענו להוסיף להם עוד 200 שח לחוזה לתקופת האופציה(למרות שאנו לא מחויבים לכך). כמובן שהם הסכימו בעל כורכם. לאחר מכן דנו עם עצמנו שוב בנוגע לתשלום הנוסף שלא מגיע למשכירים והחלטנו להגיד להם זאת. שאלתי היא האם אנו יכולים לחזור בנו מהצעתנו? ולא לשלם להם את התוספת? הרי שאנחנו אלו שהצענו את התוספת והם לא יכולים שלא להסכים - האם זה מהווה חוזה נוסף וחדש? (לא סוכם דבר בכתב אלא בע"פ בלבד). הם בכל מקרה לא מעוניינים להשכיר לנו את הדירה בסוף תקופת האופציה גם לאחר התוספת שהצענו לשנה הנוכחית. שאלה נוספת - האם יש למשכיר אפשרות להחליט בסוף תקופת החוזה או בכל זמן שהוא, לפנות אותנו מהדירה תוך הודעה של 2-3 חודשים למרות שאין סעיף כזה בחוזה? *הערת מערכת: קריאה נוספת חוזה שכירות דירה

    • דיני חוזים - מימוש אופציה
      עו"ד צורי דוד | 15/04/2009 18:42

      כמובן שהצעתכם להוסיף לדמי השכירות היא שינוי בחוזה וברמת העיקרון מרגע שהיתה הצעה והצד השני קיבל אותה אז זה נכנס לגדר חוזה, אבל ההגיון העסקי דורש שתהיה תמורה כלשהי בעבור התשלום, אחרת מה גרם לכם לשלם ? כמובן שהמשכיר אינו חייב להמשיך ולהשכיר לכם את הדירה לאחר תום תקופת האופציה, אבל לפנות אתכם קודם לכך הוא אינו יכול אם אין סעיף מפורש המאפשר זאת בחוזה וכל עוד אתם עומדים בהתחייבויות שלכם.

      • שאלה נוספת
        אסף | 16/04/2009 12:17

        תודה על התשובה המהירה לדעתי אין כאן שום הגיון עסקי אין לנו תמורה נוספת עבור השירות שהם נותנים (השכרת הדירה) אלא אנו מבינים שהשכר שאנו משלמים נמוך, ואנו לא רוצים לצאת איתם "לא בסדר", ולכן משלמים יותר. אני שוב שואל אם אני יכול לחזור בי מהצעתי, כי הצעתי היא שלי ואני לא הייתי חייב להציע אותה בשום מצב. כשאני ארצה לערוך איתם חוזה חדש הם לא ירצו לשבת ולדבר איתי (לטענתם היום), אז בדיעבד למה בכלל הצעתי להם אותה?

        • דיני חוזים - המשך
          עו"ד צורי דוד | 16/04/2009 12:37

          אני לא יודע איך ענין התשלום הנוסף סוכם, אבל השאלה כרגע היא, מה יקרה אם לא תשלם את התוספת ? לא ניתן לראות בכך הפרת חוזה, היות ואת המחיר לפי החוזה אתה כן תשלם. אז אם נגיד יחליט בעל הבית להגיש תביעה על הסכום הזה, אז במקרה הגרוע תחוייב בתשלומו, דבר שבכלל לא בטוח.