זימון לחקירה

  • מעצר קטינים ושחרור עם הזמנה לסור למשטרה למטרת חקיר
    קטין | 02/06/2011 00:54

    אנוכי וחברי ישבנו בפארק ציבורי עם צמח דמוי טבאק שנועד לעישון או להכנת תה במטרה "לתפוס ראש". כאשר רכשנו את המוצר נאמר לנו כי הוא חוקי ולא יהווה שום בעיות. שני שוטרים שעשו סיור בפארק עצרו אותנו בטענה כי חומר זה חשוד כסם. הם לקחו אותנו לתחנת משטרה ולקחו מאיתנו פרטים, החתימו אותנו על מסמך שלא נלקח מאיתנו שום רכוש ולא נגרם לו שום נזק. עקב השעה המאוחרת (קרוב ל22:00) הם אולצו לתת לנו זימון לחקירה למחר (בעצם היום.. כי חבר אחרי חצות) ולבוא עם אחד מההורים. את הצמח הזה הם שלחו למעבדה ואמרו שהם יבדקו אם זה סם אז יפתח נגדנו תיק. מה צריך לעשות במקרה כזה והאם חובה להתייצב מחר בתחנת משטרה? אין לנו כסף לעורך דין..

    • זימון לחקירה
      עו"ד יוסף רז | 02/06/2011 06:42

      בוקר טוב אני מציע לכם להתייצב לחקירה אחרת יוצא נגדכם צו מעצר. בפתח החקירה תעמדו על זכותכם להיוועץ בעו"ד של הסנגוריה הציבורית (זה בחינם ולחוקר יש את מספר הטל' של הסנגוריה והוא יתקשר עבורכם). לאור גילכם, באפשרותכם להתייצב עם הורה (אם אתם מעוניינים). מבלי להיכנס לפרטי המקרה, רק לידיעה- תחליפי הסם הנקראים "מבסוטון" ו- "מיסטר נייס גיא" הוצאו לפני מספר ימים אל מחוץ לחוק והם נחשבים כסם אסור. בהצלחה

      • בנוגע להתייצבות עם הורים..
        קטין | 02/06/2011 08:44

        אנחנו ביקשנו שההורים לא ידעו מכך, אבל הוא אמר שלאחרונה יצא חוק חדש וחייבים להגיע לחקירה עם הורה.. האם זה חובה?