נזק לתיק ניי"ע

  • הבטחת שוא
    חיה | 12/08/2011 14:30

    לפני כשנה הפקדתי סכום מכובד מאד בפק"מ חודשי. הבנק שבו הפקדתי את הכסף דאג לצלצל אלי כמעט כל שבוע על מנת שאסגור את הכסף בתוכנית אחרת "הרבה יותר משתלמת וללא סיכונים". ואכן לאחר שכנועים רבים סגרתי את הסכום הגדול (700.000 ש"ח) באגרות חוב. למשך 1/2 שנה. במשך כל זמן שהותי בבנק מול הפקידה, שאלתי אותה כמה פעמים בכל מיני ניסוחים: "האם כספי יהיה בסיכון כל שהוא" והיא השיבה: בשום פנים ואופן משום שזה איננו תיק מניות", אני אינני מבינה כלום בכספים והאמנתי לפקידה באמונה שלמה. לאחר תקופה של 1/2 שנה נאמר לי על ידה שהכסף לא עשה שום רווחים ואפילו הפסדים ניכרים,אבל היא "לא יודעת איך זה, ולפי דעתה זה לא היה צריך לקרות כלל." ככה היא משכה אותי כל פעם עד שלפסוף היכה בי שהיא פשוט לא דוברת אמת, ולפי כך הוצאתי את כספי בהפסד ניכר. שאלתי, האם אוכל לתבוע את הבנק ואם כן, באיזה מסגרת? (בית משפט, בנק ישראל וכו').

    • נזק לתיק ניי"ע
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/08/2011 23:16

      שלום רב, לפי העובדות שפירטת, אין מדובר בהבטחת שווא גרידא, אלא ביעוץ רשלני. זכותך להתלונן בפני הבנק ובפני המפקח על הבנקים, אך ככל שמדובר בסכום משמעותי עליך לשקול תביעה כנגד הבנק. מציע שתפני להתייעצות עם עו"ד המתמחה בתחום טרם תנקטי בפעולות. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות