שיק בנקאי שנגנב

  • דחוף ציק בנקאי שנגנב
    yaniv3216 | 03/08/2011 19:22

    שלום , לפני כשבוע נגנב התיק של אשתי עם כל המסמכים ,רישון .ת זהות וכו..ובין היתר צ'ק בנקאי על סך 70.000 שח לפקודתנו בלבד " למוטב בלבד" כולל שמות כמובן..דרשתי מהבנק לבטל את הצ'ק הגנוב ולהמציא לי ציק חדש לסכום אך אני נתקל בקשיים והאופציה היחידה שיתנו לי צ'ק נוסף זה אם אני משעבד נכס\רכב\או פותח חשבון אצלהם עם סכום 70.000 שח לטובתם במידה והצי' יפדה. אני לא מקבל תשובות ברורות איך הצ'ק יפדה אם הוא מבוטל??עורך הדין שלי הסביר לי שהצ'ק יכול להגיע לצד ג' שינסה לפדות אותו או יתבע אותי אישית על הסכום . אני מבולבל ולא יודע ממש מה לעשות . למה דורשים ממני בבנק להעביר את החשבון אליהם או לשעבד נכס על סכום הצ'ק??הרי הוא מבוטל וזה למוטב בלבד !ואת כל זה ל 7 שנים ...מה באמת עליי לעשות?ומה מקובל במצב כזה??בנוסך היה שם צק רגיל פתוח שבבנק ביטלו וזהו ..האם גם בצ'ק הזה יש בעייה??תודה...

    • שיק בנקאי שנגנב
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/08/2011 22:12

      שלום רב, אתחיל מסוף פנייתך דווקא: ביחס לשיק הרגיל הבנק ביטל ללא כל בעיה, כדבריך, כי זה שיק שלך, ולא אכפת לו אם יתבעו אותך. שיק בנקאי, לעומת זאת, זה שיק של הבנק, ולכן אכפת לו מכספו, והוא לא רוצה להיות חשוף לתביעות. מקובל במקרים של גניבת/אובדן שיק בנקאי לתת כתב שיפוי לבנק. נראה לי שהדרישות שהבנק העמיד בפניך, חורגות מהנורמה המקובלת. מציע לך להבהיר לבנק שאם לא יקטין דירשותיו אתה תפנה בתלונה למפקח על הבנקים, ואכן עשה זאת. בהצלחה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות