נפגעי סנטרל קאר בפ"ת

  • נפגע סנטרל קאר
    יהודה | 02/08/2011 18:38

    שלום וברכה, לצערי, אני אחד מנפגעי סנטרל קאר וראיתי שאתה מייצג  את הקבוצה של הנפגעים. קראתי לאחרונה שמונה כונס לפירוק החברה, ושמעתי שאתה מתכנן לתבוע את הבנק. שאלותיי הן:1. מה ההבדל בין פירוק החברה לתביעת הבנק?2. האם יש סיכויים טובים להצלחה בתביעת הבנק? בתודה מראש דוד

    • נפגעי סנטרל קאר בפ"ת
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/08/2011 20:00

      שלום רב, נכון, כמו במקרה "פריים מוטור", מראשל"צ וממודיעין, בו התגבשה קבוצה של 51 תובעים שבשמם הגשתי תביעה כנגד בנה"פ ופריים מוטור, אף במקרה של "סנטרל קאר" התגבשה קבוצה, שבפגישה ממושכת עימם סקרתי בפניהם את תמונת המצב המשפטי לאשורה. במהלך הפגישה הבהרתי שאני מטפל אך ורק באלו שמימנו את רכישת הרכב ע"י הלוואה בנקאית, שכן מתוך בחינת מספר מקרים של סנטרל קאר, מצאתי דמיון רב (מידי) להתנהגות הרשלנית הנטענת בענין פריים מוטור (כולל זהות בין חלק מסניפי הבנק, אנשי הקשר של שתי החברות, ועובדות נוספות שביררתי עם חברי הקבוצה שבאה כאמור למשרדי). כן הבהרתי דעתי שמתביעת הפירוק , לקוחות החברה לא יראו את כספם בחזרה, ואולי סכופ קטן ממנו, וזאת נוכח חובותיה המוערכים של סנטרל קאר לספקיה, לבנקים, לרשויות המס, לרשויות המדינה , לעובדים, ובסוף גם ללקוחות. בכך יש גם לענות על שאלותיך: 1. מומלץ לנקוט בהליך של פירוק כאשר יש סבירות גבוה לקיומו של רכוש בחברה, שניתן יהא לממשו ובכך להחזיר לתובעים את כספם. כאמור, אייני מעריך שיש לסנטרל קאר רכוש ביחס כלשהוא לסך חובותיה. 2. ביחס להצלחת התביעה כנגד הבנק : מתחקור לקוחות , ומבחינת מסמכים בנקאיים שהוצגו לי בעניינם, עולה תמונה רשלנית חמורה מצד סניפי בנק שנתנו ההלוואות. קלות דעת בלתי נסבלת בשליחת יד לחשבון הלקוחות, והעברת הכספים לצד ג', תוך כדי מחדלים עצומים: העדר אישור הלקוח, אי בירור כראוי אודות צד ג', העדר בטחון ראוי לכספים המועברים, אי גילוי נאות ללקוחות, ועוד. יתר על כן: להערכתי, לאור הממצאים הקשים, קיים צורך חיוני לבדוק האם מדובר רק ברשלנות גרידא, תוך עצימת עיניים חמורה מצד הבנק, או במעורבות פלילית ברמה זו או אחרת בעוקץ שנעשה, ולמיטב ידיעתי מתבצעת חקירת משטרה בנושא. לאור הליקויים החמורים שמצאתי בפעילות הבנק, תוך הפרת חובותיו ללקוחות – כמוך, אני בהחלט סבור שיש מקום לתביעה כנגד הבנק, לרבות ביטול הסכמי ההלוואה, ואף תביעה כספית : השבה + פיצויים. אתה מוזמן להרחיב דעת בקשר לחובות הבנק ללקוחותיו, במאמרי: "חובות הבנק ללקוחותיו" , בכתובת: www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=121 בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות