מידע שלילי על לקוח

  • מידע שלילי
    ליאת | 01/08/2011 14:34

    שלום רב, ברצוני לדעת מה זה אומר מידע שלילי על לקוח? ומה ההשלכות לגבי זה ובעצם כתוצאה ממה הם קורות? האם מפיגור בתשלומי הלוואה רגילה בחשבון הדבר משפיע? אודה על תשובתכם.

    • מידע שלילי על לקוח
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/08/2011 15:51

      שלום רב, כל בנק שומר לעצמו מידע פנימי אודות לקוחותיו, לרבות מידע שלילי אודותם, כגון: פיגורים, אי כיבוד התחיבויות, מחיקת חוב וכדו'. בנוסף, קיימים כיום מאגרי מידע כלכלי (כגון: BDI) , הזכאים לצבור מידע כלכלי דומה, המועבר להם עפ"י חוק מהבנקים, וכן מהמפקח על הבנקים (הגבלתחשבון). כשלקוח מבקש אשראי בבנק - מידע זה חשוף בפני כל בנק, ומשפיע בהתאם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות