פעולה בניגוד לצו ביהמ"ש

  • פעולה בניגוד לפסק דין
    אישבע | 01/08/2011 02:37

    שלום. לפני כ- 10 שנים אמי נפטרה והותירה אחריה שני יתומים קטינים. עקב פטירתה התקבלו מביטוחים וקופות גמל כ- 100-150 אלף ש"ח בסכום כולל. בבית המשפט לעינייני משפחה התנהלה תביעה בין הסבים מצד אמי לבין אבי (גרושה של אמי ז"ל) הסבים תבעו חזקה משותפת על הקטינים ומינוי כאפוטרופוס שני על כספי ורכוש הקטינים. בהתמקד בפנייתי, החלטת בית המשפט הייתה שהכספים הנ"ל יסגרו בבנק ולא יינתן להעבירם ו/או למשוכם בהעדר צו בית משפט. בהגיעי לבגרות וביודעי שיש בידי את האמצעים הדרושים לבירור ניגשתי עם ת.ז לסניף הבנק בו לכאורה אמור היה הכסף להיות. הבנקאי איתר את החשבונות שנוהלו על שמי (על שמי בלבד ומין הראוי שאציין שאיני יודעת על הנעשה בכספי אחי הקטין), והסביר לי שהחשבונות הועברו לסניף אחר (***בניגוד להחלטת בית המשפט) ונמשכו במהלך השנים 2003-2008. שאלתי בעניין היא, איך עליי לנהוג. האם יש מקום לתביעה כנגד הבנק? תודה מראש לטורחים עצמם לענות.

    • פעולה בניגוד לצו ביהמ"ש
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/08/2011 09:59

      שלום רב, אם העבודת מדוייקות, על פניו יש לך עילת תביעה ראויה כנגד הבנק, אשר נהג ברשלנות,ובניגוד לצו. מובן כי יש לבחון מכלול העובדות ולראות מסמכים. מציע לך לפנות בדחיפות עו"ד המתמחה בתחום הבנקאות, ע"מ שיבחון כראוי זכויותייך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות