חוב משכנתא של ערב

  • משכנתא שגוייה
    שלמה אלקבץ | 31/07/2011 01:57

    שלום, אני אספר את הסיפור שלי בקצרה. מקווה שבחרת בפורום המתאים. אמא ש לי וחבר של המשפחה חתמו ערבות לפני למעלה מ10 שנים לדודתי. החבר של המשפחה נפטר. דודתי לא עמדה במשכנתא. לקחו לה את הבית. מיצו את כל ההליכים נגדה. עכשיו פנו לאמא. לפי פסק הדין אמא צריכה לשלם 300 אלף שח לבנק מזרחי טפחות. כי היא לא הייתה במשפט של הפסק דין (לא קיבלנו זימון משום מה). שאלתי היא ככה. דודתי חתמה על משכנתא האומרת החזר של שלושת אלפים בחודש בעוד שמשכורתה בסביבות החמשת אלפים. לדעתי הבנק עשה טעות שאישר לה משכנתא בגובה החזר כזה. וכי ידע שלטווח ארוך לא תוכל לעמוד במשכנתא כזו ( צריך להיות הגיוני) ולמרות הכל אישר את המשכנתא. שאלתי היא האם ניתן ל"שחק" על הטעות של הבנק? ואם לא, מה ניתן לעשות? דרך אגב, אמא שלי היא אם חד הורית, מפרנסת יחידה עם משכורת של 5200 בחודש. תודה מראש:)

    • חוב משכנתא של ערב
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/07/2011 10:10

      שלום רב, ככל שאמך לא קיבלה זימון להליכים המשפפטיים, ניתן לבטל את פסה"ד, ולבקש הארכצת מועד להגשת התנגדות. אינני סבור שיש ממש בטענה שהבנק טעה שאישר לדודתך את ההסדר. אם יבוטל פסה"ד, רצוי לגשת לעו"ד המתמחה בתחום ע"מ לבדוק אם יש לאמך טענה ראויה כנגד התביעה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות