ערבות

  • ערבות בגיל 19! צריכה עצה דחופה
    ילדה צעירה | 29/07/2011 14:45

    שלום רב. אני חייבת עזרה כי אני כבר מיואשת. בגיל 19 חתמתי ל"חברה" על ערבות. יש לציין שהיא לא אמרה לי את המילה הזו אלא ציירה את זה "את חותמת על זה שאני עובדת ויש לי איך לשלם", בבנק לא אמרו לי כלום ועל סמך תלוש אחד בחשבון חדש החתימו אותי על סך 70 אלף שח הלוואה. לאחר מס חודשים קבלתי מכתבים ממחלקת הגבייה ועורכי דין של הבנק שהיא לא משלמת ויש הסדר חדש בינהם. לאחרונה פנו אליי מהוצאה לפועל ואמרו לי שהם עומדים למצות עימה ההליכים. (לא שילמה 4 חודשים) . בנוסף אמרו שאם נכניס 35 אלף שח יוציאו אותי מזה. ההלוואה נלקחה בסניף בצפון ואני חתמתי עליה בסניף שלי במרכז ומנהלת הסניף אמרה לי שזה לא בסדר שהחתימו אותי בגין כזה למרות שהיותי בגירה. מה ניתן לעשות אם בכלל? אין לי רכוש ואני אמא צעירה בת 22 ואני לא מוכנה לשלם אף שקל !!!!!

    • ערבות
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/07/2011 10:12

      שלום רב, על פני, טענותייך מגלות הגנה של אי גילוי נאות מצד הבנק. פני בדחיפות לעו"ד העוסק בתחום ע"מ שיסייע לך בענין. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מצטרף לחוות דעתו המלומדת של חברי אך מבקש לסייג
        עו"ד טל דור | 02/08/2011 16:26

        עו"ד זילברפלד אני נהנה לקרוא את תגובותיך המדויקות ומלומדות אך במקרה דנן ראוי גם לציין שגם בגיל 19 היא מחויבת בחתימתה בתנאי שהיא לא הוטעתה. אמנם חוק הבנקאות שירות ללקוח על תיקוניו והפסיקה הרחבה בעניין חובת גילוי נאות גם כלפי צד שלישי ידועה אך צריך להיות זהיר מאוד היות וצריך לבדוק את עובדות העניין (כמו שכתבת "על פניו") וכן יש לראות מנגד את החתימה כאשר היא הבינה את משמעותה גם אם לא את כל הכרוך בכך. קיימת בעייתיות מקום בו לא יוכח כי קמו הנסיבות המצדיקות ביטול הערבות  כמו הטעיה, ידיעת הצד שכנגד על חולשה שכלית ו/או מגבלה גופנית כגון עיוורון או אי ידיעת השפה וכדומה. הכלל הראשי הוא שאדם יודע על מה הוא חותם ובמיוחד כאשר היה ידוע לה שהחתימה בבנק היא על כך שחברתה תוכל לעמוד בהחזרי ההלוואה קרי: מהות החתימה כערבות. שוב יכול שבמקרה דנן ועל פי חוק הבנקאות היה על הבנק לוודא עימה שהיא קוראת ו/או יודעת את גובה ההלוואה ו/או את גובה הריבית ו/או את המשמעות של אי העמידה בה אך ככלל על פי רוב כנראה שזה לא יבטל לחלוטין את החיוב אלא רק יפחיתו (דבר שאין לזלזל בו כלל). בכל מקרה כפי שציינת עליה לפנות לעו"ד בתחום הבנקאות אך שיהיה לה ברור שבניגוד לדבריה שהיא אינה מוכנה לשלם ככל הנראה שזו אינה אופציה - כמובן שעומדת לה האפשרות לתבוע בעתיד את החברה אך זו כבר שאלה מורכבת בשל חוסר הסולבנטיות של החברה וכמובן המישור החברי ככל שהינו עדיין קיים בנסיבות המקרה דנן.