בירור כספת

  • בנק גדול מאוד בארץ.
    דנה | 26/07/2011 08:55

    לאן ניתן לפנות, ומה צריך לעשות?.1.בהליך משפטי בית המשפט למשפחה, נתן צו לברור אם היו כספות ללקוח שלו. הבנק כתב מסמך שלא ניתן לאתר כספות מעבר ל7 שנים. כידוע, מי שמחזיק כספת מחויב בדפי העו"ש בתשלום עבור הכספת. בהמשך ההליך המשפטי, הנתבעת הגישה דפי עו"ש מאותו בנק, רק בסניף אחר, ל-12 שנה אחורה. משמע כן ניתן לדעת אם לאדם הייתה כספת-כמובן ע"פ דפי העו"ש. מה ניתן לעשות? 2. הבנק פתח חשבון לאותו לקוח בשם "לקוח חדש" ובעיקולים לחשבונות לצורך הראיות, לא נמצאו החשבונות שהם על שמו של הלקוח, כי החשבון רשום ע"ש "לקוח חדש".אנא אל תפנו אותי לעוה"ד שמטפל בתיק שלי כי הוא לא עושה כלום.

    • בירור כספת
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2011 11:04

      שלום רב, אכן, ניתן לבדוק אם יש כספת בהתאם לחיוב בדפי העו"ש. כמו כן, בהנחה שנעשה ביטוח לכספת, ניתן לבדוק בחברות הביטוח שמבטחות כספות (ולא כולן עושות זאת). ניתן לקבל כל התנועות שבחשבון, מיום פתיחתו, באשר הבנק שומר זאת ע"ג מיקרופישים. (בתיק מסויים הוצאתי תנועות משנת 1951 !). ככל ששווה לך להשקיע- בקשי כאמור כל דפי החשבון ותבדקי. ביחס לחשבון ע"ש "לקוח חדש" - תמוה, בניגוד להוראות החוק והמפקח על הבנקים, ומצריך בדיקה קפדנית. אגב, אם, כטענתך, עוה"ד שלך לא עושה כלום, מדוע את עדיין איתו ? בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות