מחיקת חוב

  • מחיקת חוב
    דורית | 24/07/2011 05:48

    מתי ובאילו מקרים מוחק בנק חוב?האם קשור לגובה החוב או למשהו אחר?

    • מחיקת חוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 26/07/2011 00:49

      שלום רב, כעיקרון, הבנק מוחק חוב כשהוא מגיע למסקנה שאין ביכולתו לגבות יותר בעלויות סבירות ו/או בתוך זמן סביר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מצטרף לתגובתו המלומדת של עו"ד זילברפלד ומפרט
        עו"ד טל דור | 02/08/2011 16:41

        שלום רב,מס' דוגמאות למחיקת חוב הן למשל כאשר דו"ח חוקר מטעם הבנק מעלה כי לחייב אין נכסים מספקים וההחזר החודשי שמצליחים לקבל במסגרת הליכי הוצאה לפועל או פשיטת רגל אינו מכסה את הריבית על החוב (לפעמים נקבע החזר של 50 - 100 ש"ח כאשר החובות הם מאות אלפים או מיליונים והריבית רק מגדילה את החוב בספרי הבנק). במקרים כאלה לבנק נוח לקבל החזר מס בהליך שנקרא חובות מסופקים (המקבילה לחובות אבודים של חברות ועוסק מורשה), ובנוסף כאמור החוב בספרי הבנק אינו ממשיך לגדול. ישנם כללים באילו מקרים הבנק יכול לבקש אישור למיצוי ההליכים ובד"כ הבנק ינסה לגבות לפחות סכום כלשהו כדי להראות מאמצי גביה. מקרה אחר הוא בו החייב נפטר והעיזבון אף הוא בגירעון (כלומר לא נותרו נכסים מעבר להוצאות קבורה). ישנם מקרים נוספים וכמובן שאין זה המקום לפרט את כולם אלא יש לפנות בשאלה ספציפית ורצוי עם כל החומר לעו"ד מומחה.