ערבות להלוואה

  • ערבות בנקאית
    זמירה | 21/07/2011 13:54

    שלום רב, לפני 10 שנים חתמתי ערבות להלוואה בנקאית על סך 4000 ש"ח. הלוואה לא משולמת ואני מקבלת מכתבים מעו"ד על כך שחוב שלי מהווה 20000 ש"ח. שאלתי: האם יש מקום לתביעה נגד הבנק מאחר ובעת חתימת הערבות היתי בת 18.5, לפני גיוס, עולה חדשה מזה שנה. תודה מראש

    • ערבות להלוואה
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/07/2011 23:24

      שלום רב, כל אדם מגיל 18 כשיר לכל פעולה משפטית, לרבות חתימה על הסכם ערבות. לפיכך, אין בגילך אז, או בעובדה שהיית לפני גיוס בכדי לשחרר אותך מערבותך. עם זאת, לענין היותך עלוה חדשה יכולה להיות משמעות ביחס לשאלת הבנתך את הערבות. לא ניתן לתת תשובה חדש משמעית מבלי לתחקר אותך כראוי על ניסבות מן הערבות. מציע שתפני לעו"ד המתמחה בתחום ע"מ שיבדוק אם יש לך "קייס". בכל מקרה, אין לך מה לתבוע, אלא להתגונן מפני התביעה כנגדך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • ערבות בנקאית
        זמירה | 26/07/2011 16:03

        ראשית, תודה על התשובה שנית, האם לאחר תשלום את חלקי בהלוואה (ישנם שני ערבים) יש מקום להגשת תביעה נגד הבנק על סעיף של ההבנת השפה? תודה רבה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2011 11:05

          שלום רב, ראשית, אם בדעתך לשלם ולתבוע - את התשלום יש לעשות "תחת מחאה" ומבלי לפגוע בזכויות ובטענות. לגופו של ענין- לא ניתן להשיב תשובה אמיתית מבלי לשמוע כל נסיבות הענין. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • מצטרף לתגובה המלומדת ומבקש להוסיף
            עו"ד טל דור | 02/08/2011 17:08

            יש לבדוק דברים נוספים כגון האם מוצו ההליכים תחילה כלפי הלווה שכלפיו ערבת ? האם הערב הנוסף משלם ? האם הערבות היא ביחד ולחוד (אז את יכולה להיות מחוייבת על מלוא הסכום כפי שהוא עומד היום  - כלומר: על כל ה-4,000 ש"ח + ריבית חח"ד + הוצאות, שכ"ט עו"ד)  או שהערבות הייתה מוגבלת בסכום. יכול באותה המידה שהערב הנוסף ישלם את מלוא הסכום ואז תהיה לו זכות חזרה כלפי החייב העיקרי ו/או באופן יחסי כלפייך. בקיצור עלייך לפנות לעו"ד בתחום הבנקאות שיבדוק את כל הנתונים כולל אם הודיעו לך מראש על הפסקת התשלום ?