פתיחת חשבון בעתיד ללקוח מוגבל

  • פתיחת חשבון
    דפנה | 16/05/2011 12:20

    שלום,ברצוני לברר שני דברים הראשון יש לנו חשבון יחסית חדש בבנק הבינלאומי (שנה) וחשבון נוסף בבנק לאומי שהוא לא פעיל כרגע למעט הלוואה שיורדת שם החשבון בלאומי מוגבל עד אוגוסט 2011,אנחנו בכלל לא מרוצים מהתנהלות הבנק החדש ,הובטחו לנו דברים על סמך משכורות ועל סמך שבעלי עובד מדינה,בפועל הם לא נותנים את מה שהבטיחו השאלה שלי האם כשתוסר ההגבלה בלאומי נוכל לפתוח חשבון חדש בבנק אחר ולקבל תנאים רגילים והטבות כמעבירי משכורת או שנתקל בבעיה בעקבות אותה הגבלה שהייתה בעבר? שאלה שנייה לי אלייך האם זה חוקי שיש לי תוכנית חסכון ע"ס 6000 ש"ח ושהבנק יסרב לשחרר את הכסף לטובת העו"ש לכיסוי חריגה בטענה שהכסף משועבד לטובת הלוואה שיש בחשבון ,כשפתחנו את החשבון לקחנו הלוואה ולא היה שום תוכנית חסכון,התוכנית נפתחה לאחר קבלת ההלוואה,וגם לא נאמר דבר על שיעבוד הכסף לטובת אותה הלוואה האם מותר להם להחזיק בתוכנית לטובת אותה הלוואה ולסרב להכניס את הכסף לעו"ש שנמצא בחריגה ולהחזיר חיובים כתוצאה מהחריגה תודה על תשובתך

    • פתיחת חשבון בעתיד ללקוח מוגבל
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/05/2011 13:19

      שלום רב, משפטית, אין כל מניעה שכבר עתה תפתחו חשבון. ברם, גם עתה, וגם בעתיד, כשתבקשו אשראי, כל בנק ידע את ההסטוריה, לרבות ההגבלה, ויהא עליכם לשכנע שמצבכם הכלכלי שפיר. לענין שעבוד החיסכון - ככל שאין מסמך מפורש לפיו שעבדתם החיסכון להבטחת ההלוואה, התנהגות הבנק לא תקינה, ואני ממליץ שתגישו בקשה בכתב עם דרישה לפרעון החיסכון להקטנת החובה בעו"ש, ותדגישו שאם בקשתכם לא תיענה - תפנו בתלונה למפקח על הבנקים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות