איך בוחרים עם איזה בנק לעבוד ?

  • שלום לכולם
    ניצן לוין | 17/04/2011 18:56

    שלום לכולם וחג שמח! אני שכירה , המשכורת הממוצעת לי לחודש היא 7500 נטו,לאחרונה אינני מרוצה מהשירות שאני מקבלת בבנק בו אני נמצאת, ואני מעוניינת להחליף בנק, איך בוחרים בנק? איזה סוגי חשבונות מתאימים יש לאדם עם משכורת כמוני? וגם בנימה אישית:האם מישהו כאן יכול להמליץ על בנק מסויים? אני גרה באיזור קרית אונו במידה וזה משנה תודה וחג שמח

    • איך בוחרים עם איזה בנק לעבוד ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/04/2011 21:51

      שלום רב, ככלל, בתנאי פעילות רגילה , אין הבדלים רבים בין הבנקים. לאחרונה פורסם כי הבנק הבינ"ל נחשב כיקר בעמלות, ובנה"פ נחשב כזול, אך עדיין ניתן, וצריך, לנהל מו"מ עם הסניף בו תרצי לפתוח חשבון. הואיל והבנקים די דומים בהצעות, החשיבות הינה באנשים מולם תעבדי, ולא ב"בנק", שהוא גוף ערטילאי לכשעצמו. פתחי חשבון במקום בו תחושי בנוח, ותהיה לך כימיה טובה עם האנשים מולם תעבדי. לעיתים יש מבצעים בין הבנקים ללקוחות חדשים, כגון: ניהול חשבון לפרק זמן ללא עמלות ו/או הטבות שונות ומשונות. יש לעשות סקר שוק ע"מ לקבלת תמונת מצב מעודכנת. בנוסף,ע"מ להחליט עם איזה בנק/סניף לעבוד רצוי לשקול השיקולים הבאים:- 1. האם כדאי שהסניף יהא בסמוך לבית או בסמוך לעבודה 2. האם את זקוקה לאשראי 3. האם בדעתך לבצע השקעות לאחר החלטה על הדברים הנ"ל, עשי את "סקר השוק" בין הסניפים הרלוונטיים לפי תשובתך לשאלה 1 לעיל. ככל שהנך זקוקה לאשראי - בחני איזה בטחונות כל סניף דורש, ושקלי בהתאם ליכולתך. ביחס להשקעות - בחני אם יש יועץ השקעות טוב, ואיזה עמלות תשלמי. חובה להתמקח ! בהצלחה ! בברכת חג שמח וכשר ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • רוב תודות
        ניתן לוין | 18/04/2011 09:49

        אני אעשה כפי שאמרת סקר שוק בחול המועד ואעדכן בבחירתי :) חג שמח ושוב תודה