חשבון בנק בשוויץ

  • שאלה על בנק בחול
    שמוליק | 16/04/2011 13:22

    שלום,לאחרונה התחוור לנו על קיום חשבון בנק שוויצרי של קרוב משפחה שנפטר בשנת 88.נותר שם סכום זעום, ואולם בבדיקה בתדפיסי התנועות מתברר שאמנם לא היו כלל תנועות בחשבון מאז 88, אך עמלות בהיקפים חריגים (יחסית לבנקים בארץ) ירדו בחשבון. ב - 22 שנים האחרונות ירדו מהחשבון עמלות בסך של כ 15,000 דולר.לאותו בנק ישנה נציגות בארץ, אלא שהם מפנים אותנו לטלפן לשוייץ, ושם הדברים נופלים על אזניים ערלות, לדבריהם, הגם שלא ידעו שהבעלים בחשבון נפטר, אין הבדל במדיניות העמלות אם זה חשבון ללא תנועה או חשבון של נפטר.עוד לדבריהם, אין חובות מסוימות מבחינת עמלות בבנקים שוויצרים, בחשבונות ללא תנועה.עולות מספר שאלות:1 - האם ישנן חובות כלשהן במקרים אלו לנציגות הבנק בארץ? האם יש מקום להתלונן לבנק ישראל?2 - מה מדיניות ההשקעה המותרת עפ"י חוקי שוויץ בחשבונות ללא תנועה ובחשבונות נפטרים?3 - האם גם בשוויץ ישנו מוסד אפוטרופסות כללית? אם כן, כיצד היה על הבנק לפעול במידה והחשבון היה תחת האפוטרופוס?4 - ככלל, האם יש ממש בטענותיהם?ככל שלשאלות מסוימות, אין ביכולתכם לענות, אבקשכם להפנות אותי לגורם/פורום המתאים. הגם שמדובר בפורום בינלאומי.

    • חשבון בנק בשוויץ
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/04/2011 23:42

      שלום רב, למפקח על הבנקים אין סמכות על בנקים בחו"ל. מציע שתתיעץ עם עו"ד המתמחה בדין השוויצרי. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות