רכישת נכס ולקיחת משכנתא ע"י אחד מבני הזוג

  • ערבות למשכנתא
    נירה | 14/04/2011 21:02

    שלום,בן זוגי עומד לרכוש דירה, שתהיה רשומה על שמו בלבד, הוא לוקח משכנתא על שליש מערך הדירה, והשאר הון עצמי שלו (ושל הוריו). חשבונות הבנקים שלנו נפרדים, וכן הוא ימשכן ככל הנראה דירה אחרת שנמצאת בבעלותו ולא את זו שהוא רוכש. כעת, הבנק מחייב אותי לחתום כערבה, וזאת למרות שאין לי שום חלק ובעלות על הדירה. רציתי לשאול, מדוע הבנק מחייב אותי לעשות זאת, ומה אוכל לעשות על מנת להימנע מזה? האם זה יכול להשפיע על רצוני לרכוש בעתיד נכס משל עצמי?

    • רכישת נכס ולקיחת משכנתא ע"י אחד מבני הזוג
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/04/2011 23:45

      שלום רב, נא ודאי האם הטופס עליו נתבקשת לחתום הינו אכן טופס ערבות. במצבים כמו שתיארתי, הבנק דורש מבן הזוג לחתום על טופס בו הוא מצהיר שהוא יודע שבן הזוג משעבד את הדירה, אך אין זה טופס ערבות. ככל שאכן זה טופס ערבות, זכותך שלא לחתום עליו, והבנק לא רשאי לחייב אותך לחתום. ככל שתהא בעיה עם תשלום המשכנתא, ותופעל ערבותך, ברור שעלולה להיות לכך משמעות לגבי רצונך לרכוש נכס משל עצמך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עצה ידידותית: אל תחתמי על ערבות!
        מניסיון | 13/05/2011 01:19

        האם זה נראה לך הגיוני לחשוף את עצמך למצב שבו יש סיכוי שכל החובות ייפלו עלייך בעוד שבודאות לא יהיו לך שום זכויות???? אני פשוט בהלם שבכלל ההורים שלו והוא מעמידים אותך בפני מצב שכזה, בהנחה שמדובר באמת בערבות! אל תהיי פריארית! מחר אם הוא יתגרש ממך הוא לא יראה אותך ממטר ולא תהיה לו בעיה להפיל עלייך את כל החוב בעוד שהנכס יהיה רשום על שמו ועוד את אומרת שהוא בכלל לא מתכוון לשעבד את הנכס הזה אלא נכס אחר שייתכן ששווה פחות מהנכס שהוא רוצה לקנות עכשיו כך שבמידה והוא לא ישלם הבנק יממש את הנכס השני שיש בבעלותו ואת היתרה יגבה ממך. בקיצור, על ערבות לא חותמים לפני שמביאים בחשבון את כל ההשלכות ושואלים האם במקרה הגרוע ביותר תוכלי לעמוד בהשלכות! בקיצור תשאלי את עצמך האם במידה ובעוד שנה בעלך לא יוכל לעמוד בחוב וחלילה תתגרשו - האם תוכלי לשלם את החוב שלו מבלי להתמוטט כלכלית? איך זה ישפיע כלכלית על המשפחה שלך שבודאי לא תוכל לעמוד מן הצד בלי לרצות לעזור לך ולכן יאלצו להקריב את עצמם? יש לך אחריות על עצמך ועל המשפחה שלך! בודאי במחירי הדירות של היום! זו לא רק התאבדות כלכלית אלא גם נפשית במקרים הקשים! מניסיון. ראי הוזהרת.

    • עצה ידידותית: אל תחתמי על ערבות!
      מניסיון | 13/05/2011 01:21

      האם זה נראה לך הגיוני לחשוף את עצמך למצב שבו יש סיכוי שכל החובות ייפלו עלייך בעוד שבודאות לא יהיו לך שום זכויות???? אני פשוט בהלם שבכלל ההורים שלו והוא מעמידים אותך בפני מצב שכזה, בהנחה שמדובר באמת בערבות! אל תהיי פריארית! מחר אם הוא יתגרש ממך הוא לא יראה אותך ממטר ולא תהיה לו בעיה להפיל עלייך את כל החוב בעוד שהנכס יהיה רשום על שמו ועוד את אומרת שהוא בכלל לא מתכוון לשעבד את הנכס הזה אלא נכס אחר שייתכן ששווה פחות מהנכס שהוא רוצה לקנות עכשיו כך שבמידה והוא לא ישלם הבנק יממש את הנכס השני שיש בבעלותו ואת היתרה יגבה ממך. בקיצור, על ערבות לא חותמים לפני שמביאים בחשבון את כל ההשלכות ושואלים האם במקרה הגרוע ביותר תוכלי לעמוד בהשלכות! בקיצור תשאלי את עצמך האם במידה ובעוד שנה בעלך לא יוכל לעמוד בחוב וחלילה תתגרשו - האם תוכלי לשלם את החוב שלו מבלי להתמוטט כלכלית? איך זה ישפיע כלכלית על המשפחה שלך שבודאי לא תוכל לעמוד מן הצד בלי לרצות לעזור לך ולכן יאלצו להקריב את עצמם? יש לך אחריות על עצמך ועל המשפחה שלך! בודאי במחירי הדירות של היום! זו לא רק התאבדות כלכלית אלא גם נפשית במקרים הקשים! מניסיון. ראי הוזהרת.