מסגרת אשראי

  • מסגרת אשראי
    נועה | 04/04/2011 11:06

    שלום רב, בחשבון הבנק שלי ישנה הלוואה שמשולמת סה"כ 2000 ש"ח לחודש ומסתיימת בעוד 3 חודשים. כמו כן, בחשבון היתה לי מסגרת אשראי על סה"כ 11,000 עם מינוס 11,000, המסגרת הסתיימה והבנק פנה אליי בבקשה לעשות עבורי הלוואה על סכום המינוס. הסברתי לפקידה שאין ביכולתי לעמוד בהלוואה נוספת והתחייבויות נוספות זאת מאחר שאני לא עובדת כיוון שילדתי לפני שנה והתינוק עבר ניתוח שמצריך ממני להשאר איתו בבית. ובעלי מפריש לחשבוני כל חודש את סכום ההלואה הקיימת. כמו כן, הבטחתי לה כשבעוד 3 חודשים תסתיים ההלואה הקיימת יהיה באפשרותי לקזז את המינוס בשלבים. ועל כן ביקשתי שתאשר מסגרת אשראי זמנית לתקופה קצרה. הפקידה אמרה בתוקף שהיא לא יכולה ושהיא תעביר זאת לטיפול משפטי. פשוט אין לי כח להתמודדות הזאת, ואין ביכולתי להתחייב על הלוואה נוספת. מה עליי לעשות|?? ברצוני להוסיף כי מנהלת הסניף נתנה את ההוראה הזו לפקידה לאחר בירור. איך מתקדמים מכאן?? אודה להתייחסותך בנושא

    • מסגרת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/04/2011 00:01

      שלום רב, לבנק יש סמכות בלעדית להחליט איזו מסגרת אשראי יתן, ובאיזו צורה (מסגרת/הלוואה). הלקוח יכול רק לבקש ולנסות לשכנע. ע"מ להמנע מהליך משפטי - נסי לקבל הלוואה עם פריסה ממושכת שלא תכביד עלייך כל כך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות