חריגה ממסגרת אשראי וחסימת כרטיס אשראי

  • הבנק חסם לי את כרטיס האשראי היום, אבקש את עזרתכם
    עמית | 28/03/2011 21:21

    שלום, אני מנהל חשבון בבנק דיסקונט, מסגרת אשראי 25,000 ש"ח, ומסגרת החשבון הייתה זמנית 20,000 (לחודש), וירדה ל15,000 לפני כמה ימים ללא תזכורת. (אני ביקשתי מסגרת זמנית ולכן אני יודע שאני אשם בנושא). השאלה היא כזו, עם מינוס של 19500 ש"ח, ומסגרת בחשבון שעומדת היום על 15,000 ש"ח, קיבלתי שיחה בבוקר מנציגה של הבנק שאומרת לי "מה קורה עם החשבון אתה בחריגה של כמעט 5000 ש"ח ? עניתי לה מיד שאבקש להגדיל את המסגרת ל20 אלף כפי שהייתה לכמה ימים עד שאתארגן להפקיד כסף. הנציגה ענתה "אני אעדכן אותך במהלך היום לגבי בקשתך". לפני דקות ספורות ניסיתי להעביר את כרטיס האשראי וקיבלתי סירוב. מיד פניתי לחברת האשראי והתברר כי הכרטיס נחסם ע"י הבנק שעה לאחר השיחה שלי עם הנציגה. מחר בבוקר אני מגיע לסניף עם 7000 ש"ח להוריד את המינוס וכמובן לבקש חזרה את כרטיס האשראי (שלצערי אני תלוי בו ואין לי אפשרות אחרת בלעדיו). מהם ההשלכות של חסימת כרטיס האשראי מבחינת הבנק? כשאגיע לבנק ואדבר עם הסגנית לאחר שהפקדתי את הכסף, האם לדעתכם המקצועית היא תפתח לי את הכרטיס או שהיא תגיד 'ניתן לחשבון זמן להתנקות מחיובים?' אני לקוח הבנק מאז שפתחתי חשבון בגיל 16, ואני ממש טרוד מהנושא הזה לגמרי. מצטער אם הגזמתי עם אורך ההודעה, אך אני חייב לדעת באיזו גישה לגשת מחר למנהלת הסניף. תודה רבה לכל עוזר. בברכה, עמית.

    • חריגה ממסגרת אשראי וחסימת כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/03/2011 13:22

      שלום רב, קשה להעריך מה תהא עמדת הבנק מבלי להכיר את ה"רקורד" שלך במשך השנים. ככל שהחריגה היתה לעיתים קרובות, הבנק יקשה עליך להמשיך ולפעול בו. אם זו מעידה חד פעמית - הסבר זאת, ותקווה שיתייחסו בסלחנות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות