עיקול חשבון בנק

  • חשבון מעוקל
    טניה | 24/03/2011 17:42

    שלום רב!לאח שלי יש חשבון מעוקל.הוא כרגע נמצא בתהליך משפטי מול בנק.הוא כרגע עובד ומקבל משכורת, האם העברת משכורת לחשבון של קרבה ראשונה אני/הורים זוהי פעולה חוקית?  האם ניתן לעשות זאת או לא??תודה מראש!

    • עיקול חשבון בנק
      חיים | 26/03/2011 01:09

      להבנתי עיקול בחשבון בנק, הוא עיקול על מה שהיה בזמן הטלת העיקול. המשמעות לכך היא שהכנסה של כספים אחרים לאחר שכבר הוטל עיקול על חשבון בנק אינם נחשבים מעוקלים. על מנת שהלו יהיו מעוקלים גם כן, הזוכה צריך להגיש בקשה נוספת לעקל את הכספים האלה. באופן עקרוני לא צריכה להיות בעיה להעביר משכורת לכל חשבון אחר, כל עוד זה בהסכמתו. יש לציין כי הזוכה יכול להגיש בקשה לעיקול כספים בחשבונות אחרים של צד ג'. המשמעות של כך היא שאם חייב מפקיד כספים בחשבון של אחיו(סתם לדוגמא) אז הזוכה יכול לבקש לעקל את הכספים הללו בטענה שהם של החייב ולא של האח. בהצלחה, חיים

    • הפקדת משכורת לחשבון אחר
      עו"ד אבי זילברפלד | 26/03/2011 21:59

      שלום רב, אין בעיה חוקית להפקיד המשכורת לחשבון אחר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות