בנקאות - השבת זכויות ניהול בחשבון בנק

  • השבת זכויות ניהול חשבון בנק
    זכריה | 04/02/2011 20:31

    לפני מספר שנים, מתוך לחץ מסיבי, אדם מסויים חתם על מסמך בבנק.לאדם הזה יש חשבון משותף עם בניו.הלחץ שהופעל עליו היה לחתום על מסמך שלוקח ממנו את זכויות הניהול של חשבון הבנק.לכמה שנים המסמך הזה תקף?האם ניתן באיזושהי דרך להשיב לו את השליטה בחשבון הבנק.

    • בנקאות - השבת זכויות ניהול בחשבון בנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/02/2011 23:13

      שלום רב, לצערי, פנייתך כתובה ב"קודים". לא ברור על איזה מסמך חתם, מי אילץ אותו, ומה תוכן המסמך . לא ניתן להשיב לשאלה כזו. אם הדבר חשוב לך - מציע שתפנה להתייעצות עם עו"ד המתמחה בתחום, ביחד עם המסמך !, וספר את מלוא העובדות, ע"מ לקבל יעוץ הולם. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אני מבין אותך- אוסיף פרטים.
        זכריה | 06/02/2011 23:33

        זה לא מסמך רשמי, אלא מכתב שנחתם על ידו ונשמר בבנק. הופעל עליו לחץ מהבנים שלו- לחץ רגשי- שכלל צעקת וכעסים, לעתים היה ממש מפחיד להיות בסביבת הבנים. על כל פנים, המכתב אומר שהוא מוותר על זכויות הניהול בחשבון ורק להם ישנה הזכות לנהל את החשבון. הוא עדיין מוגדר כאחד מבעלי החשבון- הוא ובניו, אולם אין לו זכויות לנהל אותו. חלפו כחמש שנים- האם למכתב שכזה יש עדיין תוקף?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 09/02/2011 22:34

          שלום רב, אם לא מדובר במסמך רשמי של הבנק - אין לו בככל תוקף למנוע ממנו לפעול בחשבון. בכל מקרה, תיאור הלחצים שאתה מתאר יכולים להביא לביטולו לאלתר. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • תודה. שאלה נוספת באותו נושא.
            זכריה | 12/02/2011 01:22

            תודה על תשובותיך. יש לי שלוש שאלות נוספות באותו נושא. 1. אני מבין בנוגע לחוסר תוקף המכתב בשל הלחץ שהופעל עליו- האם אין כאן התיישנות? עברו כחמש שנים, ייתכן שאף יותר. 2. כתבת שאם זה לא מסמך רשמי של הבנק אין לו תוקף. בזמנו נאמר שהמכתב נוסח ע"י המחלקה המשפטית של הבנק ובו האדם מוותר על זכותו לנהל את החשבון- הוא עדיין אחד הבעלים שלו(יחד עם בניו) אך הוא ויתר על זכותו לנהל את החשבון. כאמור נאמר שהמכתב נוסח ע"י המחלקה המשפטית של הבנק ועל סמך אותו מכתב מנהל הסניף סירב להשיב לו את זכות השליטה בחשבון, למרות בקשות חוזרות ונשנות. האם למרות שהמכתב איננו מסמך רשמי של הבנק, אך הוא נוסח ע"י המחלקה המשפטית- הוא לא נשאר חוקי למרות זאת? 3. שאלה אחרונה- אם למרות הכל המכתב מתברר כחוקי- האם ישנה דרך לקבוע שמבחינת הזמן על השליטה בחשבון לשוב לידו? תודה רבה על העזרה.

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 12/02/2011 21:52

              שלום רב, להלן תשובותי לשאלותיך:- 1. התיישנות זה 7 שנים. 2. לא ניתן להשיב במדויק מבלי לראות את המסמך. 3. לפי תיאוריך על לחץ שהוביל לחתימת המסמך, יתכן וניתן לבטל את המסמך לחלוטין. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות