בנקאות - ריבית חברת אשראי

  • מהי הריבית המקסימלית אותה רשאית חברת אשראי לגבות
    דנה אליחי | 02/02/2011 14:40

    1. רציתי לדעת מהי הריבית המקסימלית אותה חברת אשראי רשאית לגבות מלקוח שלה? גם מלקוח "רגיל" וגם מלקוח "עסקי". 2. על פי סעיף 5 לחוק הריבית, תשי"ז 1957 עולה כי חל איסור לגבות ריבית דריבית בתקופות פחותות משלושה חודשים. מהי הריבית המקסימלית במקרה זה אותה רשאית חברת האשראי לגבות מהלקוח שלה?

    • בנקאות - ריבית חברת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/02/2011 23:30

      שלום רב, צו הריבית (קביעת שיעור מקסימאלי) שהותקן מכח חוק הריבית, חל רק על הלוואות צמודות מדד. ריבית חברות האשראי מבוססת על ריבית הפריים שקובע בנק ישראל. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך השאלה
        דנה אליחי | 06/02/2011 08:03

        לעניין הלוואות ואשראי שאינן צמודות למדד והצו הזה אינו חל לגביהן- האם בנק ישראל מגביל את חברות האשראי בריבית אותה הן רשאיות לגבות מהלקוח בחוק/צו כלשהו? במידה וכן מהו החוק/צו?

        • אודה לקבלת תשובה
          דנה אליחי | 09/02/2011 10:53

          אודה לקבלת תשובה לשאלה הנוספת שנכתבה