יפוי כח בחשבון משותף

  • יפוי כח לבנק
    אדווה | 08/10/2010 11:29

    לסבי וסבתי חשבון משותף, הם רוצים לתת לי יפוי כח לבצע פעולות בחשבון ולקבל מידע. ניגשתי עם סבתי לפקידה בבנק וזו אמרה שכיוון שסבי (שחולה) אינו נוכח יש לקבל יפוי כח חתום ע"י עו"ד. 1. האם לא מספיק שסבתי הגיעה והיא מיפה את כוחי לפעול בחשבון? 2. האם צריך חתימה של נוטריון או מספיק עו"ד רגיל? 3. האם סבי צריך להגיע פיזית לסניף גם כן ולחתום על היפוי כח? 4. האם צריך שכל אחד מהם יתן לי יפוי כח כיוון שזה חשבון משותף?

    • יפוי כח בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/10/2010 09:15

      שלום רב, יש לבדוק את זכויות החתימה בחשבון המשותף, האם הוא של "שניים ביחד" או "כל אחד לחוד". אם -"שניים ביחד" - הפקידה צודקת. את צריכה יפוי כח נוטריוני. אם "כל אחד לחוד" - די בהרשאה יחידה, והפקידה ככל הנראה רק נזהרת ומקפידה הקפדת יתר. ככל שסבך גם כן יגיע לבנק, זה יפתור הבעיה. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות