בנקאות - עיקול בחשבון משותף

  • מהי חובת הבנק כלפי לקוח
    שולי | 06/10/2010 19:39

    פתחתי חשבון בנק משותף עם בעלי.הפק"מ בחשבון הינו שלי ולאחר שהוטל עיקול על הפק"מ הראתי לבנק הוכחה שהסכום תואם את הזכום שאני הפקדתי. הבנק אשר בעצן בשוגג דיווח להוצאה לפעול שנתפס כסף היה אמור לדווח להוצל"פ שהוא חייב לשחרר את כספי העיקול אשר אינם שייכים לבעלי אלא לי כצד ג ואיני צד לצד הפסוק של בעלי הבנק מתמהמה לא משחרר את העיקול ואף אומר לי שילווה לי כסף לשם פסק דין הצהרתי אני חושבת שזו חוצפה שבנק שדיווח ברשלנות ובמהירות על כסף שלי להוצל"פ מתמהמה לתקן את המעוות ועובר על חובת הנאמנות אודה לך באם תציין פסיקה אשר מחייבת את הבנק להודיע להוצל:פ שהכסף לא יכול להיות מעוקל תודה שולי

    • בנקאות - עיקול בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/10/2010 21:28

      שלום רב, לא ברור לי ע"ס מה את קובעת שהפק"מ שהופקד בחשבון משותף הוא רק שלך ? בחשבון משותף קיימת חזקת השיתוף, לפיו הכספים שייכים בחלקים שווים בין בעלי החשבון. חזקה זו ניתנת לערעור בהליכים משפטיים. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • לבעלי יש הכנסה ממשכורת לעו"ש
        שולי | 06/10/2010 23:05

        ואני הפקדתי כסף לפק"מ אז ברור שאני יודעת שזה הכסף שלי ולבנק יש אסמכתה בכתב שהכסף בפק"מ על שמי ועל כן אני חושבת שהבנק היה אמור להודיע להוצל"פ שאיני צד לחוב הפסוק ולשחרר את העיקול מהפק"מ ולא לחכות שנה פלוס

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 07/10/2010 20:35

          שלום רב, את טועה. ברגע שהחשבון משותף, זה לא מעניין את הבנק מי משך או מי הפקיד. הכסף של שניכם "ביחד ו/או לחוד". בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות