פתיחת חשבון והליכי פשט"ר.

  • פתיחת חשבון לאחר קבלת הפטר (פשיטת רגל)
    משה | 03/10/2010 10:55

    אדם שסיים את הליכי פשיטת רגל וקיבל מבית המשפט המחוזי הפטר ואישור לסיום הליך פשיטת הרגל. סניף בנק אינו מוכן לפתוח ללקוח זה חשבון בנק בטענה שעד ולא יכסה חוב שיש ללקוח בבנק לא יסכימו לפתיחת חשבון. כל החובות של הלקוח נכנסו בזמן פשיטת הרגללמי יש לפנות העניין זה ומה החוק אומר???

    • פתיחת חשבון והליכי פשט"ר.
      אסף מירוז, עו"ד | 04/10/2010 00:54

      ככלל, תאגדבנקאי מחויב לפתוח חשבון בנק לכל אדם, אלא אם יש סיבה מיוחדת לסרב. עם זאת, אין חובה על הנק לתת אשראי כלשהו או פנקסי צ'קים. התניית פתיחת חשבון בפרעון חוב שהוסדר במסגרת הליכי פשט"ר הייא התנהגות שמפרה חובות רבים שחלים על בנק. ניתן להתלונן על כך ביחידה לפניות הציבור בבנק ישראל. מאידך, פרקטית, נראה לי שרצוי לנסות לפתוח דף חדש, ולפתוח את החשבון בבנק שלא הכיר אותך טרם פשיטת הרגל. בהצלחה.

    • בנקאות - סירוב בנק לפתוח חשבון למי שקיבל הפטר בפש"ר
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/10/2010 13:07

      שלום רב, לפי המתואר בפנייתך - הבנק פועל בניגוד לחוק. החובות אותם הוא דורש - הופטרו, ואין לו סבירה סבירה הפוטרת אותו מחובתו החוקית לפתוח לך חשבון (להבדיל מזכותו שלא לתת לך אשראי). אתה צריך להתלונן על התנהגותו בפני המפקח על הבנקים - ע"מ ללמד אותו לקח, ובמקביל - לפתוח חשבון בבנק אחר... (למה להתחיל מראש עם רגל שמאל ?...) בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות