"חתמנו יחד"

  • שאלה!
    ליאת | 02/10/2010 19:40

    אני ואבי חתמנו יחדיו על הלוואת משכנתא. אני שילמתי את חלקי באופן תקין מדי חודש בהוראת קבע, אך לצערי במהלך הזמן אבי הפסיק לעמוד בתשלומים אלו וצבר פיגורים ללא ידיעתי. רק לאחר זמן רב נודע לי על כך כשכבר החוב תפח ונאלצנו לשלם ריביות מטורפות. בבדיקה מול הבנק מדוע לא ידעו אותי על כך, טענו כי נשלח מכתב אחד הממוען לשניינו  באותה הכתובת (הכתובת אכן זהה רק מדובר על שתי כניסות שונות). ושאלתי: האם מקובל לשלוח מכתב אחד אלינו- לשני הלווים, או שבגלל שאיננו בני זוג אלא אב ובן הבנק מחוייב לשלוח דיוור לכל אחד בנפרד?

    • "חתמנו יחד"
      אסף מירוז, עו"ד | 02/10/2010 23:20

      חשוב להבהיר מה זה חתמתם יחד. האם שניכם לווים? אם כן, אני מתאר לעצמי שמדובר בהללואה יחד ולחוד וכל אחד מכם אחראי ל 100% ממנה, וובלבד שלא ישולם יותר מ 100%. מכיוון שחסרים בשאלה פרטים עובדתיים מהותיים, אני מציע לפנות להתייעצות ראשונית, בה ניתן יהיה להבין יותר טוב את העובדות ולבחון את האפשריות. בהצלחה.

      • המשך.............................
        ליאת | 05/10/2010 19:07

        אכן חתמנו כשני לווים בהלוואה. השאלה האם מבחינה משפטית הבנק מחוייב לשלוח לכל אחד מהלווים דיוור בנפרד על אף שמסרנו את אותה הכתובת?או מחוייב לשלוח לכל אחד דיוור בנפרד מכיוון שכל אחד משלם בהוראת קבע נפרדת מחשבונו בלבד ואיננו בני זוג.?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 07/10/2010 20:36

          שלום רב, באופן הרגיל הבנק מוציא מכתב אחד ל"בית אב". בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - מכתב מהבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/10/2010 13:09

      שלום רב, לדעתי היה על הבנק לשלוח 2 מכתבים נפרדים, ומדובר בטעות ברורה של הבנק (אם שם משפחתך עדיין זה לשם משפחת אביך, כנראה שזו סיבת טעותו, שכן סבר שמדובר בבני זוג). בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות