תשובה

  • מתי ניתן להפוך על פיו פס"ד?-לעו"ד אייל
    אני | 22/05/2010 17:12

    האם יש מקרים שבהם ניתן להפוך על פיו פס"ד (שלא במסגרת ערעור תוך 30 יום מרגע שניתן פסה"ד אלא בשלב מאוחר יותר)?. מה קורה במצבים שבהם הוסתר מהתובע מידע על קשרים כאלה ואחרים לרבות קשרי עבודה וקשרים חברתיים בין שופט לבין נתבעים (קשרים שהובאו לידיעת התובע רק בדיעבד והוסתרו ממנו במשפט במכוון) ושהביאו את אותו שופט שלא לפסוק נגד הנתבעים ולהתעלם במכוון מכל ראיה (והיו כאלו בשפע) שמוכיחה את אשמתם המוחלטת (ואני אובייקטיבית) כמו התעלמות מדו"ח משטרה ושינויי גרסאות של הנתבעים?. האם ניתן לקבל איזשהו פיצוי מחברת ביטוח (שביטחה אותי בעת התאונה) על ניהול רשלני של תיק תביעה נגד חברה אחרת (הניהול הרשלני כולל כתב תביעה לא מקצועי וחסר פרטים רבים הנוגעים לתאונה, משיכת זמן במקום להתעקש על זכויותיי מול הנתבעים שהאינטרס שלהם היה משוך זמן, חוסר עזרה במציאת הדו"ח המשטרתי שבמשך חצי שנה לא ניתן לנו התובעים ע"י המשטרה בטענות מטענות שונות ("אין דו"ח,את לא מבינה שאין דו"ח") עיכוב הטיפול בתיק ו"זריקת" המתלמד של עורכת הדין הרשלנית גם היא עלינו, מתלמד שנפגש עם נציג חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת וחזר אלי ואמר לי שהוא מאמין לו שאני פגעתי בה וגם מספר לי איך קרה מה שלא קרה וזה גם לאחר שסירב להגיע איתי למקום התאונה (לא רחוק מהיכן שהוא עובד, זה לא היה במרחק של שעות של נסיעה)ולשמוע ממני איך הדברים קרו וגם אמר שהוא ונציג חברת הביטוח שלה (של הנהגת הפוגעת)חברים טובים והוא לומד ממנו המון (כלומר, איך, וסליחה על הביטוי, להיות מניאק ובהמה) ועל זה שבמשפט עשה הכל כדי לעזור לנתבעים ולא הגן על זכויותיי כשאלו נשללו בעזרתה של השופטת שלא נתנה לי לדבר, והוא שהיה צריך לבקש ממנה לאפשר לי לסיים את העדות שנקטעה ממש בתחילתה ע"י נציג הנתבעים (זכות הדיבור לא ניתנה לי בשום שלב בהמשך הדיון וכשיבקשתי מהשופטת לאפשר לי להוכיח לה שאני דוברת אמת והם משקרים, היא אמרה לי :" מה שתגידי זה לא משנה") -לא עשה זאת. האם צריך להביא בפני חברת הביטוח את נושא ההתרשלות (לא שהם יודו בזה) ואם כן למי מפנים את הטענות. שוב, הם הרי יכחישו הכל. איך מתמודדים עם חברת ביטוח שמשחקת לידיים , אם באופן אקטיבי ואם באופן פאסיבי, של החברה שהיא תובעת על גבם של מבוטחיה?. סליחה על המכתב הארוך ותודה למפרע על התשובה המלומדת.

    • תשובה
      עו"ד רועי אייל | 23/05/2010 21:29

      שאלתך מורכבת ומעלה מספר סוגיות. אינני יכול להשיב לשאלות בדבר קשרים חברתיים לכאורה בין שופטים לבין נתבעים בתיק מסויים - המקום הנכון הוא נציגות תלונות הציבור על שופטים או הנהלת בתי המשפט. אני מבין משאלתך שכנראה מדובר בתביעת נזקי רכוש בעקבות תאונת דרכים (?) ואני מניח שנוהלה בתביעות קטנות בשמך. במסגרת זאת נהוג לשלוח מתמחים שכן יצוג ע"י עורכי דין אסור במסגרת הליכי תביעות קטנות (למעט חריגים). לעניין "הפיכת פס"ד" - ערעור ניתן להגיש בתוך 45 יום ולא 30 כך שאולי יש עוד זמן.