תאונת דרכים/עבודה

  • חישוב ניקוי עו"ד ועוד
    שרון | 21/05/2010 22:25

    לפורום שלום. שמי שרון, עברתי תאונת דרכים ועבודה (נסיעה בדרך לעבודה). לאחר התאונה נוכחתי במספר וועדות של ביטוח לאומי אך עדיין לא התחלתי את התביעה מול חברת הביטוח עקב שעדיין אין לי אחוזי נכות קבועים (בינתיים יש לי זמניים) השאלה שלי היא כשזאת: האם בעתיד במהלך התהליך המשפטי מול חברת הביטוח, שוב תהיה לי בדיקת רופא לקביעת אחוזי נכות או שהמשפט ישען על החוזי הנכות שכבר קבעה לי הוועדה של הביטוח הלאומי? ושאלה נוספת היא: אם לדוגמא אקבל יותר מ20 אחוז נכות מהמל"ל איך עו"ד ינקה את החלק שלו? אם לדוגמא אקבל פיצויים של 200,000 אך תשלומי הביטוח הלאומי שאקבל כל חיי ינקו 100,000 מהסכום, ממה עו"ד תקח לי את 13% שלה? מכלל הפיצוי כולל המל"ל או רק ממה שאקבל ישר אלי ולא דרך המל"ל? אשמח מאוד לתשובתכם שרון

    • תאונת דרכים/עבודה
      עו"ד זמירו עזמי | 22/05/2010 07:40

      שרן, שלום. נכות שתקבע לך בביטוח לאומי זו קביעה עפ"י דין והיא תחייב בתיק תאונת הדרכים מול חברת הביטוח בביהמ"ש בין אם זה נכות זמנית או קבועה, ומי שלא משלים עם קביעת הביטוח לאומי רשאי להביא ראיות לסתור וזה נטל בכלל לא פשוט. באשר לשכ"ט עו"ד בתיקי תאונות דרכים מוסדר בחוק 8, 11, 13 אחוז וזה תלוי באיזו שלב נגמר התיק והכל כמובן על הפיצויי שמתקבל מחברת הביטוח, ובלבד שהצדדים לא סיכמו על שכ"ט גלובאלי בעניין זה. ואילו באשר לשכ"ט בתביעת הביטוח לאומי או בטיפול בפגיעה ובנכות מול ביטוח לאומי, הדבר תלוי הסכם עו"ד לקוח, והדבר יכול להשתקף באופן גלובאלי או באחוזים ממה שקיבל או ממה שיקבל הלקוח בעתיד מהביטוח לאומי. שרון, קרי לעו"ד מגיע שכ"ט בגין טיפולו בביטוח לאומי ממה שקבלת או ממה שתקבלי בעתיד והדבר תלוי הסכם ביניכם, כך גם לגבי התביעה מול חברת הביטוח אך שם האחוזים קבועים בחוק כאמור לעיל. למיותר לציין כי באם את לבד טפלת מול ביטוח לאומי הן בדמי הפגיעה והן בקביעת הנכות והגעת או המצאת לעוה"ד הדברים מוכנים, במקרה זה אין מקום שהעו"ד יקבל שכ"ט על תשלומי הביטוח לאומי, כי הוא לא טיפל בזה מאליו. מקווה שעזרתי לך, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • ולא אקבל אפשרות להבדק מול רופא בית המשפט?
        שרון | 22/05/2010 14:29

        ממה שאני הבנתי במהלך המשפט תהיה לי האפשרות שאו רופא של ביטוח לאומי יבדוק אותי או רופא של בית המשפט, נכון? שאלתי הנוספת היא: מאיזה מספר אחוזי נכות אני מקבל קצבע חודשים מהמל"ל ואם זה 20 ומעלה אז כמה זה יוצא לי לחודש? ממה שאני הבנתי זה שמ-20 אני מקבל קצבע חודשית, אך מה שמוזר לי בכל זה שאם לדוגמא אני מקבל 21% נכות ולדוגמא אני יקבל מהמל"ל 500 ש"ח בחודש בחישוב עד הפנסיה, נוצר מצב שאולי כל סכום הפיצויים ילך על הקיצבע החודשית של ה-500 ש"ח בחודש, מה שכמובן אני מאוד לא רוצה שיקרה, מה אז עושים?

        • ניכוי תשלומי המל''ל.
          עו"ד זמירו עזמי | 23/05/2010 12:13

          שרון, שלום. שוב ברגע שיש קביעה של המל"ל (ביטוח לאומי) בדבר קביעת הנכות לנפגע זוהיא קביעה עפ"י דין וביהמ"ש לא ימנה עוד מומחה מטעמו, אך אם אין עדיין קביעה של המל"ל כאמור, רשאי הנפגע לבקש מינוי מומחה רפואי מטעם ביהמ"ש, כי הפסיקהקבעה זכותו של נפגע עבודה בעניין זה שווה לזכותו של נפגע תאונת דרכים גרידא (ראה הלכת יאיר טטרו נ' אליהו בעליון), ובעניין זה שווה להסב את תשומת לבך לשני דברים: 1. נפגע עבודה שלא הלך לועדות המל''ל ביהמ"ש באם ימנה לו מומחה רפואי סיכוי גדול מאוד שיחייבו במימון הראשוני של חוו"ד של המומחה כי לא חסך על המזיק(ראה ע"א ד"ר טטיאנה נ' ביטוח חקלאי בעליון, ועל אף שתקנה 7 לתקנות המומחים תוקנה עקב פס"ד זה). 2. נפגע עבודה שלא מיצה את זכויותיו במל''ל ועמד בכלל של הקטנת הנזק על המזיק, קמה למזיק את הזכות לעשות לו ניכוי רעיוני בגין תשלומי המל''ל בתשלומים שהיה אמור לקבל מהמל''ל ולא הלך לקבלם משם, והפסיקה עניפה בעניין הזה. באשר לקצבת נכות מעבודה וגובהה, נפגע צריך לקבל 20% ומעלה כדי לקבל קצבה חודשית, ואגב זה עד סוף חיו ולא רק עד גיל הפנסיה והזקנה, אלא שמא בגיל זה תערך בדיקה בין שתי הקצבאות כאשר המבוטח לא יקבל שתי קצבאות בו זמנית מהמל"ל "כפל קצבאות", ואילו לעניין גובה זה לפי שיעור הנכות הנקבע ולצמיתות !!! כפול בסיס השכר כאשר בסיס השכר אצל המל"ל זה 75% מהרבעון שלפני התאונה. באשר לניכוי תשלומי המל"ל מהפיצויים שתקבלי מחברת הביטוח בכל מקרה יעשה בין אם תקבלי את המגיע מהמל''ל ובין אם לא תפנה ולא תקבלי כי אז יערך לך ניכוי רעיוני אקטוארי לפי הנכות שתקבע ע"י ביהמ"ש, ואילו באשר לבליעת התביעה של חברת הביטוח בתשלומי המל''ל זה מצב אפשרי, כי לעולם לא תקבלי כפל פיצוי בגין אותה פגיעה גם מהמל''ל וגם מחברת הביטוח, הרי אילולא הפגיעה תוך כדי הלוך או חזרה מהעבודה לא היית זוכה בתשלומים מהמל''ל, אך לתשומת לבך בעניין זה באם תבלע תביעתך עם חברת הביטוח מול תשלומי המל"ל עדיין חוק המל''ל מקנה לך לקבל 25% מסכום הפיצויים הכולל וזה תלוי הודעה למל''ל ולמי שייך הרכב לעובד או למעביד, בעניין זה את צריכה לבדוק את הדבר ולהתייעץ עם עו''ד המתמצה בתחום. מקווה שעזרתי לך מאוד והסברתי את הדברים באופן מפורט והשתכנעת שלא מדובר באבסורד אלא לא ניתן לקבל כפל פיצוי בגין אותו נזק. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.