פסיקת שכ"ט

  • פסיקת שכ"ט הגיונית?
    אגי | 12/04/2010 05:14

    יש משהו שהוא לא ברור לי , פס"ד שניתן לאחר 3 שנות הליכים בבימ"ש , שהנתבע ישלם 50 אלף פיצוי ו- 700ש"ח שכ"ט , בגין הוצאת דיבה , הרי שכ"ט ששולם לעו"ד ע"י התובע הוא בטח הרבה הרבה יותר מ- 700 ש"ח וגם לא יתכן שזה 50% משכ"ט ,אז בעצם הסכום שנפסק הוא לא הוגן. האם יש שמץ של אמת לגבי התרשמותי?

    • פסיקת שכ"ט
      עו"ד זמירו עזמי | 12/04/2010 11:14

      אגי, שלום. ביהמ"ש לא כפוף להסכם שכ"ט עו"ד-לקוח ואף לא לכמה שולם לו ע"י הלקוח, וזה הסכם בין עו"ד-לקוח ככל הסכם אחר. יחד עם זאת הוצאות המשפט לרבות שכ"ט עו"ד שנפסקים בתיק הינם לטובת הלקוח (תובע/נתבע), והם נפסקים לפי שיקול דעתו של ביהמ"ש ולפי התנהלות התיק לפניו. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

    • שכר טרחה בתביעת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 13/04/2010 17:53

      ערב טוב, על פניו, הסכום שנפסק כשכר טרחה הוא נמוך ביותר, בלשון המעטה. כאשר מתקבלת תביעת לשון הרע ונפסקים סכומים בעשרות אלפי שקלים, שכר הטרחה יהיה כמה אלפי שקלים לפחות, אלא אם לשופט הייתה סיבה להפחית את שכר הטרחה למשל בשל התנהלות לא תקינה. אם בית המשפט אינו מציין שהוא פוסק בכוונה שכר טרחה מופחת, הסכום של 700 ש"ח נראה תמוה ביותר.